EN  |  HU

Korábbi rendezvényeink

Publikálva 2015 okt 11 | szerző: Kiss Judit

0

Új tendenciák a szakmai konferenciákon!

Korunk emberének koncentrációra való képessége csökken, figyelme hamar elkalandozik – és mindenünk a szórakozás. Jól akarjuk érezni magunkat! Kimondva vagy kimondatlanul mindenféle elvárások vannak a fejünkben, például az, hogy tessék engem szórakoztatni.

Meg is született már erre az igényre a válasz. A piacgazdaságban, ha felbukkan egy kielégítetlen szükséglet, hamar lesz rá aspiráns, aki jelentkezik, hogy majd ő kielégíti. Esetünkben ezt a jelenséget infotainment –nek hívjuk. Úgy közvetítjük az információt (information), hogy közben szórakoztatjuk (entertainment) a nagyérdemű publikumot.

Egy szakmai konferencián is van jó néhány lehetőség arra, hogy ezt a két igényt egyszerre elégítsük ki. Így lesz ez október 20-án Vecsésen a Szakmai háromszög – Partnerek vagyunk a tisztaságban! című rendezvényen is. Nézzünk meg ezekből hármat, csak röviden.

Milyen, úgymond szórakoztató elemekkel lehet változatosabbá, élvezetesebbé tenni az egyébként releváns és fontos szakmai információk átadását?

1. Pódiumbeszélgetéssel

Érdekes, szakmai tekintéllyel rendelkező üzleti szereplők tapasztalatainak megosztásával. A saját megélt tapasztalatokból táplálkozó tudás minden esetben hitelesebb a hallgatóság számára, bizalommal, kíváncsisággal és érdeklődéssel fordulunk feléje.

A BKV Zrt. a budapesti Corvinus Egyetem és a BP Property & HSSE vezetői osztják meg gondolataikat a konferencia résztvevőivel.

2. A vizualitás segítségül hívásával

Rajzoljuk le, mit mondanak az előadók! Hívjunk a rendezvényeinkre grafikus jegyzetelőt, aki jókora pinwand táblákra (120 x 150 cm) a vizuális ábrázolás alapelemeit felhasználva felrajzolják és le is jegyzetelik az elhangzott szöveg legfontosabb részeit.

A szellemes rajzok derűs, játékos hatásának elég nehéz ellenállni, ugyanúgy, mint annak bravúros és látványos teljesítménynek, melyet a jegyzetelők nyújtanak. Ugyan annyi idő alatt, mint amennyi idő alatt az előadó a végére ér az előadásának, ők is, rajzzal és szöveggel feldobják a táblára az elhangzottak lényegét. Wow!

Magyarország vezető grafikus jegyzetelő cége, a Grafacity vezetője dolgozik a tisztítás-technológiai konferencián, október 20-án!

3. A résztvevők bevonásával, aktivizálásával

A frontális megközelítésen – előadó beszél és osztja az észt – hallgató pedig hallgat, néhány esetben mindkét fél számára üdítő túllépni. Mélyebb benyomást, tartósabb hatást fogunk kelteni a résztvevőkben, ha az ő aktivitásuk segítségével dolgozunk fel egy-egy számukra is fontos témát.

Kiváló eszköz erre a World Café workshop technika, ahol 4-6 fős asztaltársaságok osztják meg egymással egy-egy kérdés kapcsán a véleményüket, tizenöt, húsz percen keresztül. Ezután felállva és új asztaltársaságokká rendeződve egy másik kérdést, majd egy harmadikat beszélnek meg. Be fog bizonyosodni, amit mindig is tudtunk, az egyik legjobb dolog – beszélgetni egymással.

Ráadásképpen, bombabiztosan kijönnek azok a fontos eredmények – output-ok – amelyek az adott kérdésben és a csapatban benne vannak. Hogyan lesznek jobb áraink és jó munkavállalóink? – elég fontos kérdés minden szakmai közönség számára. Beszéljük róla 20-án!

Egy konferencián a mindig elengedhetetlen frontális előadásokat fűszerezzük, hát meg nyugodtan Pódiumbeszélgetéssel, Vizuális jegyzeteléssel, World Café workshoppal. Hálásak lesznek érte a résztvevők – a korábbi hallgatóság.

Minderre, egy szakmai konferenciát megédesítő apró figyelmességekre, különlegességre számíthatnak a téma iránt érdeklődők október 20-án a Szakmai háromszög – Partnerek vagyunk a tisztaságban című tisztítás-technológia konferencián, ahová a takarító szakma képviselőin kívül a létesítményüzemeltető cégek képviselőit várják a szervezők és mindazokat, akik takarítási szolgáltatás megrendelésében érdekeltek.

Amennyiben 1 jegyet vált, ma – október 12. – van az utolsó lehetőség, hogy belépőjegyével
sorsoláson vegyen részt! Nyerjen két millió forintot érő takarítógépet! Legyen az Öné!

Konferenciaprogram

Szakmai háromszög – Partnerek vagyunk a tisztaságban!
2015. október 20. Hotel Airport Stáció**** Vecsés

A rendezvény főtámogatója a Nilfisk_CMYK_out Kereskedelmi Kft.


további cikkeiVissza az elejére ↑