EN  |  HU

Rendezvények MATISZ ajánlással

Publikálva 2014 dec 19 | szerző: Kiss Judit

0

Szaporodjanak, sokasodjanak… Erősítsd a céged Tartalommal!

Szaporodjanak, sokasodjanak az impulzusok, gondolatok, az érzések és az információk az ügyfeled fejében a cégedről! Ez a cél. Férkőzz be a gondolataiba, ragadj meg az emlékezetében, mint a lehetséges jó megoldás adott problémájára! 

Van erre egy viszonylag egyszerű és nagyon hatékony megoldás: Beszélj hozzá! Szakszerűbben: Használj egy viszonylag még kevesek által használt költségkímélő megoldást, a Tartalommarketinget.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) kart karba öltve a Piac és Profit üzleti magazinnal erről a forró témáról, a Tartalommarketingről rendezett egész napos konferenciát kis- és középvállalkozások számára december 16. –án.

Délelőtt tíztől, délután négyig váltott lovakkal jó ütemben haladt előre a szép számú közönség és ásta be magát egyre mélyebben a témába. Tizenhárom pörgős, informatív, gondolatébresztő előadás hangzott el tizenegy előadótól.

„Ne a reklám szünet legyél, hanem a film!”

A kérdés az, hogyan tudnánk a fenti módon, érdekesen és szórakoztatóan, hírt adni a cégünkről és arról, hogy mit kínálunk. Sipos Zoltán (Kreatív Kontroll Kft.) előadása átfogó bevezetést adott a Tartalommarketing alapjairól, alkotóelemeiről, elveiről és alkalmazásának lehetőségeiről.

Közösen számba vették a résztvevők azokat a széles körű lehetőségeket, melyek a cégek rendelkezésére állnak a munkás hétköznapok során. Az előadó példákon keresztül mutatta be a szisztéma működését, statisztikákkal bizonyította a hatékonyságát. Második előadásában a szakmai blog írás rejtelmeiből nyújtott ízelítőt. A konferencia másik kiemelt előadója – szintén két előadással – Nagy Barna (Kreatív Vonalak Kft.) ügyvezetője volt.

„Mitől lesz vonzó az üzeneted, a honlapod, a céged?”

Jó marketingesként ezzel a figyelem felkeltő gondolattal indította előadását. Hogyan építhet márkát egy kis cég? Mi a kisvállalati kommunikáció három nélkülözhetetlen eleme, melyekkel mind ez sikerülhet? Mind – mind elsőrendűen fontos és izgalmas téma! Egymást váltva kerültek terítékre az előzőkhöz hasonlóan érdekfeszítő kérdések.

• A Tartalommarketing jogi szabályozása, szerzői jogokat érintő aspektusai.
• Hogyan támogatja e terület magát az értékesítést?
• A Vírusmarketingben és a Gerillamarketingben rejlő lehetőségek.
• Hitelesség növelés, a vevői bizalom növelése úgy, hogy közben a szakértői státuszunkat is erősítjük a potenciális vásárlók körében.
• A Google Adwords és a Facebook használatának finomságai, melyek üzlet céljaink elérésében támogathatnak bennünket.

“Egy problémát nem lehet ugyanazzal a gondolkodásmóddal megoldani, mint amivel azt létrehoztuk.”

Erős meggyőződésem – és azt tapasztalom, egyre több kis,- és közepes vállalkozás osztozik e meggyőződésben – nagyon fontos, hogy szaporodjanak, sokasodjanak az impulzusok, gondolatok, érzések és információk, melyek megtermékenyítően hatnak a cégvezetőkre.

Az üzleti élet és a menedzsment különféle területeiről érkező újdonságok, új lehetőségek, eszközök és technológiák megismerése és később a cégre szabott alkalmazásuk elsőrendűen fontos a versenyképesség megőrzéséhez és növeléséhez.

A Piac és Profit és a BKIK munkatársai éles szemmel és jó érzékkel ismerték fel ezt a valós szükségletet és jó minőségben, kimondottan kedvező áron szállítják a jobbnál jobb programokat, találkozókat, konferenciákat a KKV szektor igényes, versenyképességét fenntartani kívánó cégvezetők számára.

Az Új Év itt van a nyakunkon! Legyünk optimisták: Új Év, új lehetőségek! 2015 –ben is lesz hasonló konferencia sorozat az említettek szervezésében. Már a tematika is készen van. Itt lehet ránézni.

Szó van arról is, hogy a MATISZ tagcégei, esetleg speciális kedvezmény igénybe vételével, tagjai lehessenek e körnek, ami sok egyéb, gyakori és általunk jól ismert körtől eltérően, végre nem ördögi kör.

Sokkal inkább egy lassan, de biztosan, spirál alakban felfelé ívelő vékony szál. Ragadjuk meg és emelkedjünk vele közösen –  felfelé!

Békés, Boldog Karácsonyi Ünnepeket!


további cikkeiVissza az elejére ↑