EN  |  HU

Budapest Cleaning Show 2018

Publikálva 2018 júl 30 | szerző: Gömöri Andrea

0

Szakmai Fórum – Terítéken a legégetőbb problémák

A 2018. évi szakmai események sorát bővíti a MATISZ a Budapest Cleaning Show keretein belül megrendezett Szakmai Fórummal. Az egyesület rendszeresen szervez olyan eseményeket, kerekasztal beszélgetéseket, tréningeket, amelyek a legégetőbb problémákat állítják középpontba, vagy újdonságokkal ismerteti meg a tagokat, érdeklődőket. A szervezők aktuális témákkal készülnek, bízva a szakmabeliek kíváncsiságában, az új iránti nyitottságában és a szakmai közösséghez tartozás értékében. 

A két napos Szakmai Fórum célja, hogy kötetlenül, interaktív módon, kérdezz-felelek formában terítékre kerüljenek fontos szakmai kérdések, mint az üzleti titok védelme, a tisztítás-technológiai szakértelem hozzáadott értéke, az automatizált takarítás vagy az egészségügyi takarítás új módszertana.

Felkért témavezetőink a résztvevőkkel közösen, gyakorlati példákon keresztül keresik a válaszokat, és igyekeznek megoldási lehetőségeket adni.

Az egészségügyi takarítás témaköre kimeríthetetlen, és a szervezők örömmel nyújtanak teret a Szakmai Fórumon arra, hogy a kórházhigiéniai szakemberek és a takarító szolgáltató cégek között előremutató párbeszéd alakuljon ki. Október 5-én délután a témavezetők, Kalamár-Birinyi Edit, a Magyar Infekciókontroll Társaság elnökségi tagja és Kerényi Zsolt MATISZ tisztítás-technológiai szakértő a Szakmai Fórumon mutatják be azt az új módszertani levél tervezetet, irányelvet, amely szorosan kapcsolódik a multirezisztens kórokozók megelőzését célzó infekciókontroll stratégiához.

Ezt követően Szegner Krisztián, a KIEHL Hungary Kft. ügyvezetője a szakszerű felületkarbantartás és -kezelés költségcsökkentő hatásait mutatja be, és fordítja le számokra. A bevezető előadás vitaindítója kíván lenni a közös gondolkodásnak, a kérdések-válaszok megfogalmazásának, amely – a szakmai közönség aktív részvételével – támogatást nyújthat a beszerzőknek, létesítménygazdáknak, üzemeltető szakembereknek abban, hogy jövőbeni hosszú távú beruházásaiknál, beszerzéseiknél a legjobb döntést hozhassák meg.

Szombaton, október 6-án dr. Herbák Henrietta, ügyvéd, felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadó és a MATISZ tisztítás-technológiai szakértői egy valós beszerzés kiírásának és szakmai bírálatának lépcsőin, buktatóin keresztül szeretnék beavatni a hallgatóságot abba, hogy tudja-e a MATISZ tisztítás-technológiai szakértővel való együttműködés támogatni a megrendelőt, a jó, teljesíthető, számonkérhető szolgáltatás megrendelésében.

Jogi alapokon, de életszerű és sok vállalkozást érintő témával készül dr. Stráhl Tamás jogász, akinek vezetésével a résztvevők olyan gyakorlati kérdéseket, életszerű helyzeteket beszélhetnek át, hogy például mit tehet egy cégvezető, ha ellopták az üzleti titkait. Hogyan védheti meg azokat? Mivel jár a jogsértés, milyen következmények lehetnek? Mit jelent a munkahelyi titok a takarítók esetében?

A költséghatékonyság növelése vagy az élőmunka kiváltásának szüksége egyre nagyobb teret ad a takarító robotoknak. Október 6-án a délután igazi Talkshow-val zárul, hiszen három szakember állítja szembe tapasztalatát, vállalkozásának fejlesztési eredményeit, véleményét, hogy a jövőben átveszik-e a robotok a takarítást, és ha igen, hogyan, szerintük milyen koncepció szerint automatizálható ez a tevékenység. Ritz Tibor MATISZ tisztítás-technológiai szakértő, Horváth Zoltán (értékesítési vezető, Kärcher Hungária Kft.) és Magony Richárd (projektvezető, Cleartex Kft.) arra keresik a választ és hívják segítségül az érdeklődőket, hogy milyen az ideális takarító robot.

A Szakmai Fórumon mindenki ingyenesen részt vehet, aki regisztrált látogatója a Budapest Cleaning Show-nak. A szakkiállítás részletes programját a www.budapestcleaningshow.hu oldalon találhatja meg.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


további cikkeiVissza az elejére ↑