EN  |  HU

Publikációk

Publikálva 2018 aug 07 | szerző: Gyalus Zoltán

0

Szakértőnk ajánlja az év szakmai rendezvényét

2018. október 5-én megnyitja kapuit a Magyar Tisztítás-technológiai Szövetség szervezésében megvalósuló épület-és felülettisztítás naprakész és környezetbarát innovációit is bemutató Budapest Cleaning Show.

Személy szerint bízom benne, hogy ahogyan két éve, idén is sok érdeklődő lesz, majd a nap végén ismételten megelégedetten térnek haza.

Miért is gondolom ezt? Kik lesznek ott, mint kiállítók, illetve kinek és miért is érdemes eljönni?

Mint  2016-ban a Tiszta Show-n, kiállítóként a professzionális tisztítás-technológiai gépeket, eszközöket, fogyóanyagokat előállító gyártó és forgalmazó cégek a termékeiket, eljárásaikat, technológiáikat, rendszereiket fogják bemutatni. Természetesen, mint minden technológiákat alkalmazó szakmában, itt is az automatizálás, robotizálás újdonságait várja mindenki. Így például a GPS alapú súroló-szennyvízfelszívó robotokat, robot porszívókat. Azt gondolom, hogy ezekből, illetve az egyéb intelligens és innovatív megoldásokból (pl. a végrehajtó takarítók munkáját támogató elektronikus információs és analizáló felülettel felszerelt szervízkocsikból) nem lesz hiány, mint ahogy azt az idei amszterdami „világkiállításon” is láthattuk. Sőt, voltak megoldások, melyek előtt mi tisztítás-technológiai szakértők csak tátott szájjal álltunk!

Ahogyan minden szakkiállításon, itt is képviseltetni fogják magukat a tisztítás-technológiai és a létesítménygazdálkodó szakcégek, vagyis a szolgáltatói oldal és a szolgáltatást igénybe vevő megrendelői oldal. Részükre a IX. MATISZ Konferencia, a Szakmai Fórum és az azt követő kötetlen beszélgetések fognak sok hasznos információval szolgálni. Aktuális témák, mint a szakterületünket érintő súlyos munkaerőhiány (hivatalos adatok szerint 7-19.000 fő/hó az elmúlt egy évben), és annak kezelése az iparágban azt gondolom, hogy mindenkit érdekel és érint. Természetesen a megoldások is érdekesek. Az OKJ-s intézménytakarító és tisztítás-technológiai szakmunkásképzés, ami a hatékonyság növelésének egyik eszköze, vagy a szövetség tisztítás-technológiai szakértői, akik egy új rendszer kiépítésében, egy szakmailag megalapozott és garanciákat biztosító monitoring rendszer és szolgáltatói szerződés elkészítésében nyújthatnak segítséget.

Akikre én mindenképp számítanék, azok az autóipar és beszállítói, a nagy ipari cégek, nagy állami rendszerek, mint pl. egészségügyi intézmények képviselői. Mivel a kórházak közül az országban egyre több helyen válnak meg a takarítást szolgáltató vállalkozásoktól, és próbálják megoldani saját maguk a több száz főt igénylő napi szintű épülettisztítást, azt gondolom, hogy számukra mindenképp hasznos lehet a két napos rendezvény. Hozzátéve, hogy egészségügyi takarítás területén a tavalyi évben már volt egy nagyon sikeres  Szakmai Napunk, melyen megértettük egymás valódi problémáit, és a résztvevő intézmények higiénikusai, szolgáltatói azóta szorosabbra fűzött és immár egymás ágazati nehézségeit elfogadva partneri kapcsolatban végzik további együttműködésüket.

Végül nem beszéltünk még az otthoni takarítást is megkönnyítő, és egyben környezetbarát lehetőségekről, melyek iránt, bízunk benne, hogy a magyar férfiak nagy része is érdeklődik, megkönnyítve és pihentetővé téve párja hétvégéit. A két évvel ezelőtti kiállításra visszagondolva, remélem, hogy 2018. október 5-6-án is sokan élnek a lehetőséggel, és beállnak és megtanulnak pl. professzionális szinten ablaküveget tisztítani (magyar rekord 16,8mp/2db 140x140cm-es ablak), vagy éppen egy egytárcsás súrolóval aljzatburkolatot tisztítani!

Zárszóként minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Tags: , , , , ,


további cikkeiVélemény, hozzászólás?

Vissza az elejére ↑