EN  |  HU

Korábbi rendezvényeink

Publikálva 2020 nov 26 | szerző: Janicsek Zsuzsanna

0

Sikeresen lezajlott a VÁLTOZÁS – XI. MATISZ konferencia

2020 november 19.-én került megrendezésre a Magyar Tisztítás-technológiai Szövetség éves szakmai konferenciája. A járványhelyzet miatt ez most az online térbe került, de így is nagy számmal voltak jelen az érdeklődők az érdekes szakmai és kapcsolódó előadásokon.

A konferencia fő témája a VÁLTOZÁS volt. A mindennapi életben, a gazdaságban, a cégek életéében is nagy változást hozott a COVID helyzet. A konferencia előadóink a változás kezelésére, könnyítésére, a fejlesztésre és fejlődésre hoztak előadásokat, esetleges megoldásokat.

A konferenciát Paár Zoltán a MATISZ elnöke nyitotta meg. Beszédében kitért az együttműködés fontosságára, a szakma összetartására, valamint elismertségének növelésére, kapcsolatok építésére a hatóságokkal.

A megnyitó után a szakértő avatás következett. Paár Zoltán elnök megköszönte a szakértőink egész éves munkáját. Egyre nagyobb igény van a szakmaiság meghatározására mind a közbeszerzéseknél, mind a szolgáltatás nyújtásánál. A szakértővé a kreditrendszer alapján lesz valaki. Egységes kreditrendszer van és a szakértők az év folyamán elvégzett munkájuk alapján kapnak pontokat, és aki eléri a szakértői határt, az kerül avatásra. Ebben az évben 6 szakértőnk lett, köszönjük nekik a munkájukat.

Szakértőink névsora: Simon Zsuzsanna, Szilágyi Katalin, Dormán József, Kerényi Zsolt, Pintér Zoltán és Ritz Tibor.

Első előadónk Kőszegi András volt. András az Onbrands cég alapítója, márkatanácsadó, 30 éve foglalkozik márkaépítéssel, kommunikációval, médiával. Előadásokat tart és dolgozik a legkisebb cégtől a legnagyobb vállalatokig.

Előadásában kérdéseket és megoldásokat, ötleteket hallhattunk a márkaépítés alapjairól, értékeiről, fontosságáról. Miért van szükség a márkaépítésre? – hangzott el a kérdés az előadásban. Azért, mert verseny van a szektorok, egyéni szereplők között, minden van és minden pótolható. Nem is a termékek, szolgáltatások versenyeznek, hanem az emberek idejével, figyelméért versenyzünk. Adhoc marketinggel nem lehet értéket teremteni. Nem a márkaépítés a drága, hanem a rossz marketing. A márka nem csak név és logó, nem ezzel kezdünk. A márkaépítés a befektetés egy nagyon fontos része!

Ma egy vállalat értékének nagy részét az immateriális értékek adják: munkatársak, know how, tehát a márkaérték a legmeghatározóbb. Márkaépítés kezdete: érték teremtés – kiváló szakértelem, működés és kommunikáció kiváló kell legyen. Miért csináljuk azt, amit csinálunk? Csak az észlelt érték a hiteles. Az elkötelezettség a legfontosabb. Az ár is egy képzet a fejünkben, amely érték és vonzóság alapján kapcsolódik. A sikerhez a szakértelem, pénzügyi hozzáértés kell, de mi az, ami még elengedhetetlen? A bevonás. Vonzónak kell lenni ahhoz, hogy kitűnjön a mi szolgáltatásunk, cégünk az összes többi közül és sikeresek tudjunk lenni!

A pandémiás helyzet kiváló lehetőség a szakma számára, a kényszerű helyzetből itt a lehetőség komoly értékek megmutatására. A nehéz helyzetben érdemes fülön ragadni a válság lehetőségét és megmutatni azt, hogy a szektor milyen értéket képvisel.

További kérdések, illetve márkaépítési tanácsadás esetén András elérhetőségein +36 30 2881122; www.onbrands.hu; m.me/onbrands.hu; koszegi.andras@onbrands.hu;  van lehetőség.

A Tisztítás-technológiai szakmában a gyártók is komoly kihívások elé kerültek a változás lekövetésében. Második előadónk Szabó Ákos szektor vezető a Diversey Kft. képviseletében tartott előadást nekünk a fertőzés megelőzés modern eszközei, vegyszerei címmel.

Ákos prezentációja három részre tagolódott. Az első részben bemutatta a Diversey Kft. jövőképét. A cég jövőképe, egy egészséges és biztonságos világ, ahol az emberek szabadon álhetik az életüket. A Diversey küldetése az emberek védelme és róluk való gondoskodás jövőbe mutató tisztítási és higiéniai technológiák segítségével nap, mint nap. Ákos részletesen bemutatta a cég fejlődését, elhelyezkedését a világban, bemutatta az alkalmazási területeket, a gépeket, eszközöket, berendezéseket és a szolgáltatási területeiket.

COVID 19 innovációs megoldások a takarításban került bemutatásra a második részben. Három rendszert mutatott be Ákos. Az új TASKI IntelliSpray technológia lehetővé teszi a padló- és egyéb felületek egyidejű gépi tisztítását és fertőtlenítését. Ez növeli a hatékonyságot és a higiéniát, emellett az integrált IntelliTrailnek köszönhetően garantált a teljes átláthatóság. Az új TASKI BP15 Li-Ion permetező egyesíti a bevált és egyszerű permetező technológiát az új és innovatív lítium-ionos akkumulátor-technológiával. Ez a rugalmas és költséghatékony eszköz lehetővé teszi a nagyobb területek gyors permetezéses fertőtlenítését. És végül a TASKI száraz gőztisztító termékcsalád kiváló minőségű termékekből áll, amelyek a gőztisztítás előnyeit is kínálják. Ez egy hatékony és fenntartható módszer a kemény, vagy akár a puha felületek mélytisztítására és fertőtlenítésére.

Harmadik részben a fertőtlenítőszer forradalom került szóba, a gyorsított hidrogén-peroxid (AHP). Előadásában hallhattuk, hogy mi is az az AHP, hogy miért az AHP a legjobb megoldás, és bemutatta az Infection-prevention Portfólió Oxivir sorozatát. 

Kérdésekkel és további információkkal a termékekkel kapcsolatosan Szabó Ákos elérhetőségein akos.szabo@diversey.com; +36 20 9107460 tudják keresni.

Velez Csaba pszichológus, kiégés specialista kapcsolódott konferenciánkhoz. A COVID 19 helyzet nagy változást idézett elő mindannyiunk életében. Ez egy nagyon megterhelő időszak, amely komoly erőfeszítést igényel mindenki részéről, nagy stressz nyomást tesz mindannyiunkra. Mit tehetünk magunkért és mit tehetünk a munkavállalókért? Ezekre a kérdésekre kaptunk különböző megközelítésekből különböző megoldásokat, amelyeket alkalmazni tudunk a hétköznapjainkban, ahhoz, hogy a munka magánélet is kiegyensúlyozottan tudjon működni ebben a kialakult időszakban. Technikai megoldást is tanított a résztvevőknek, amellyel kezelni tudják a stresszt. Ezzel a technikával bármikor, bárhol tudjuk csökkenteni a stressz szintet.

Aki azt érzi, hogy további segítségre van szüksége akár magán emberként, akár cégvezetőként, Velez Csaba elérhetőségén +36 20 3243842 van erre módja.

A VÁLTOZÁS – változtatás kihívásairól tartott előadást Klem Krisztián tanácsadó, folyamatkezelő specialista a Leanbox képviseletében.

Előadásában rámutatott, hogy arra, hogy a változást külső körülmények, passzív helyzetek, nem tudok hatással lenni rá események idézik elő. Az ÉN szerepe ebben, hogy hogyan reagál a változásokra. Amennyiben megreked a körülményekben, ugyanazokat a dolgokat teszi, az nem lesz eredményes. Eredményt csak a változtatással lehet elérni, amikor alkalmazkodunk a körülményekhez és abból hozzuk ki a legjobbat. Ez lehet egy hosszú folyamat és valóban több befektetett energiát igényel, de hosszútávon ennek van meg az eredménye. A folyamat során többször lehet és kell valószínűleg finomítani az irányon ahhoz, hogy a kívánt eredményhez jussunk. Ez nem egy lehetetlen kihívás senki számára, a kérdés az, hogy az energiát befektessük-e ahhoz, hogy el is érjük a kívánt célt.

Krisztián folyamatkezelési és változás követési stratégiákban tud olyan hasznos és előre mutató segítséget adni, amely könnyítheti a cégek életét és felkészítheti a cégeket arra, hogy jól működő, és jól dolgozó munkatársai legyenek. Kérdéseket Klem Krisztián krisztian.klem@leanbox.hu; +3630 990 5837 elérhetőségein van lehetőség feltenni.

És végül, de nem utolsó sorban Ritz Tibor MATISZ elnökségi tag, szakértőnk adott elő a COVID protokollról, amelynek megalkotásában 20 szakember vett részt.

A COVID Protokollra nagy érdeklődés volt és van, így látható, hogy mennyien érdeklődnek a téma iránt. Az idei év kemény változásokat hozott mindenki életében. Tibor megszerezte az osztrák mesteri szintet is. Más a szolgáltatás és szabályozás Ausztriában, ennek alapján nagyon jó lenne Magyarországon is kialakítani hasonlóan szabályozott és működtetett rendszert, mondta Tibor. Előadásában rátért az osztrák szakmai alapokra, pl: minden fontos technológiáról és műveletről, idő normákról – amelyek a szakember szint igényt is figyelembe veszik- szabvány van, ami az ajánlatkéréseknél egy alap hivatkozás, és mindenki számára egyértelmű. A COVID19 protokoll célja az, hogy betöltsön egy űrt, ami van a szakmában, és nem csak azt, hogy egyértelműsítsen dolgokat. Az űr rész a szakmában egyelőre fellelhető lemaradások, hiányosságok (dokumentáltság, bérezések) betöltése. A protokollban meghatározott dokumentáltságnak, illetve minőségi szintnek vissza kell köszönnie. A Protokoll alapvető szakmai szempontjai azok, hogy ha bármilyen helyzet előáll fertőzöttség, vagy csak megelőzés esetén, a legfontosabb szempont a munkavállalók biztonságának biztosítása. A következő lépés a felületek letörlése, majd a zárófertőtlenítés. Természetesen a protokoll kitér szakmai előírásokra, technológiákra is.

Tibor előadása után Paár Zoltán elnök záróbeszédében megköszönte mindenkinek a részvételt és kilátásba helyezte a szakmai online összejövetelek létrehozását a konferencia sikerességére és érdeklődésre való tekintettel.

Tags: , ,


további cikkeiVélemény, hozzászólás?

Vissza az elejére ↑