EN  |  HU

ISSA tagság

Publikálva 2015 jún 09 | szerző: Kiss Judit

0

Regionális szintű „nagy találkozás”!

Információk első kézből. ISSA/INTERCLEAN Central & Eastern Europe (CEE), hosted 22-24 April 2015 in Warsaw, Poland, Kiállítás és Vásár. Király Zsolt ügyvezető, BOKK Paper Kft. beszámolója a szakmai eseményről.

Mutassa be, kérem röviden a cégüket! Mit kell tudni Önökről?

A BOKK Paper Kft-t (korábban BOKK-net Kft.) 1990-ben három magyar magánszemély alapította, akik a mai napig aktívan vezetik a céget egy szakképzett, elkötelezett csapat élén. Professzionális higiéniai papírtermékeink Esztergomban, a legkorszerűbb feldolgozó gépekkel készülnek.

Kiállítóként vettek részt idén a 2015- ös varsói szakmai vásáron. Mik a legfontosabb tudnivalók erről a szakmai találkozóról?

Az ISSA/INTERCLEAN Central & Eastern Europe (CEE), hosted 22-24 April 2015 in Warsaw, Poland, Kiállítás és Vásár a régió legjelentősebb eseményének számít a tisztítás-technológia területén. Átfogó, mondhatnánk szinte teljes körű nemzetközi kitekintést nyújt a szakmánk aktuális helyzetéről. A takarításban fontos higiéniai papírok és adagolók gyártói is nagy számban állítottak ki.

Mik voltak a meghatározó benyomásai? Hogy tetszett Önnek a vásár? Mi volt jó, illetve van-e valamiben hiányérzete?

Kisebb volt a kiállítók száma, mint két éve. Több nagy gyártó távol maradt, ami számomra érthetetlen. A szervezők elmondása szerint ők két év múlva visszatérnek.

Mi a konkrét hozadéka a kiállítóként való részvételnek?

Brand építés, az új termékek bemutatása illetve megismerése.

Kötöttek-e új ismeretségeket, szereztek-e új üzletfeleket?

Sok érdeklődő volt, közöttük számos potenciális új üzletféllel is találkoztam.

Milyen mértékben képviseltették magukat a magyarországi cégek? A látogatók között hallottak-e sok magyar beszédet?

Két cég volt jelen Magyarországról. Voltak magyar látogatók, de sajnos nem nagy számban. Sajnálom, mert a kiállítás jó áttekintést nyújtott a piacról és könnyebben is elérhető mint Amszterdam.

Cégük idén teljes jogú tagja lett a MATISZ –nak. Mik az elképzelései, elvárásai a szakmai szervezeti tagsággal kapcsolatban?

A megalakult gyártó-forgalmazói szekciónak egy olyan szakmai klubbá kell válnia, ahol a tagok megfelelő keretek között egymással folyamatosan meg tudják osztani és egyeztetni szakmai gondolataikat a professzionális takarítás, tisztítás, higiénia témakörben. A közös gondolatok mentén, a szakmaiság helyes artikulálásával el kell jutnunk a szakma valós érdekeinek meghatározásához és érvényre juttatásához, úgy a felhasználók, mint a szolgáltatók, forgalmazók és a gyártók szemszögéből nézve.

Ezáltal biztosítható a fenntarthatóság és rentabilitás minden résztvevő és érintett számára. Fontos számunkra, hogy a tagok méltó módon be tudjanak mutatkozni a szolgáltató MATISZ tagoknak és a megrendelőknek. Meg tudjuk ismerni elvárásaikat, szempontjaikat, problémáikat, hogy ezekre tekintettel tudják a gyártó és forgalmazó szekció tagok a kínálatukat és a szakmaiságot alakítani, a jövőbeni trendeket vizionálni.

A szakma résztvevői számára a szekció tagok kidolgoznának ajánlásokat, felállítanának sztenderdeket, fogalomtárat, hogy a megrendelők és szolgáltatók számára az alkalmazott technológiák, a felhasznált anyagok, tisztítószerek, higiéniai rendszerek, stb. összehasonlíthatóvá váljanak és egy nyelvet beszéljen a szakma. Mindezt a „tudástárat” a MATISZ weboldal korszerű és színvonalas módon folyamatosan megjeleníthetné.

Milyen eredménnyel lenne elégedett az év végén?

Az együttgondolkodás eléréséhez jobban össze kell hangolódni a tagoknak. Remélem, hogy ez az idei események és rendezvények mentén sokat fog alakulni és konkrét lépésekre is sor kerül a fenti elképzelésekből. A szakma képviselőinek, a szolgáltató MATISZ tagoknak megismerése és a velük való párbeszéd és együttműködések elindítása minden szekció tag határozott célja. A közös szándék érezhető a tagok részéről és a közös útra is ráléptünk már. Ezen kell haladni.


további cikkeiVissza az elejére ↑