EN  |  HU

Publikációk

Publikálva 2015 dec 15 | szerző: Gömöri Andrea

0

Oklevél kontra bizonyítvány

Tisztelt Tagtársunk!

Tisztelt Cégvezető!

A Magyar Tisztítás-technológiai Szövetség nevében a tagjainktól érkezett megkeresésekre a következő tájékoztatást tesszük közzé:

Jelenleg a tisztítás-technológiai szakképzés keretein belül két szakmai képzés érhető el: az államilag elismert OKJ 32 853 03 Tisztítás-technológiai szakmunkás képzés és az állam által felügyelt B képzési körbe tartozó, egyéb szakmai Betanított takarító képzés.

Az államilag elismert tisztítás-technológiai (takarítói) szakképzés előtt a szakemberek továbbképzéshez hozzátartoztak  alapozó és/vagy speciális tudást nyújtó tréningek. Ezek a tréningek szakmai tudást igen, azonban állam által elismert végzettséget, képzettséget nem adtak, mert ezek egyike sem sorolható be az államilag ellenőrzött vagy államilag elismert képzések rendszerébe.

Ilyen tréning volt a 2000-es évek elején a  Magyar Tisztítás-technológiai Szövetség által is felügyelt, 900 órás Master of Cleaning tréning.

Mindezekkel összefüggésben a tréningek nem rangsorolhatók, nem összevethetők más, állam által elismert vagy ellenőrzött szakmai képzéssel, a tisztítás-technológiai (takarítói) tréningeken megszerezhető oklevelek nem lehetnek összehasonlíthatóak más bizonyítvánnyal, tanúsítvánnyal.

Amennyiben kérdésük, észrevételük van a leírtakkal kapcsolatban, kérjük írják meg az info@archiv-matisz.matisz.org címre.

Tags: , , ,


további cikkeiVissza az elejére ↑