EN  |  HU

Korábbi rendezvényeink

Publikálva 2014 dec 05 | szerző: Kiss Judit

0

Nő a tagság, szélesednek a kompetencia körök! Gyártó és Forgalmazó cégek lépnek be a MATISZ – ba! (Első rész.)

December 4-én a Magyar Tisztítás-technológiai Szövetség üzleti reggeli keretében munkamegbeszélést tartott gyártó és forgalmazó cégek vezetőivel a budapesti Déryné Grill étteremben.

Mind a MATISZ vezetősége, mind a gyártók és forgalmazók egyetértettek abban, hogy az egész takarító ágazat előnyére válhat, ha szorosabbra fonják az együttműködés szálait és e két terület képviselői is a szövetség tagjaiként dolgoznak a MATISZ-ban. E lépést készítette elő a MATISZ közgyűlése ez év elején azzal, hogy megszavazta a forgalmazók és gyártók belépését lehetővé tevő alapszabály módosítást.

A résztvevők szinte teljes összhangban úgy érzik, szükség van egy ilyen, a korábbinál szélesebb együttműködésre, annak érdekében, hogy

• Tovább nőhessen a szakma presztízse és elismertsége.
• Hatékonyabban terjedjenek a releváns szakmai információk a szolgáltatók, beszállítók és megrendelők Bermuda háromszögében.
• Emelkedjen a takarítási szolgáltatás hozzáadott értéke, és ezt a magasabb hozzáadott étéket képesek legyenek elismertetni a megrendelővel is a szolgáltatási árakban.
• A tervek szerint hatékonyabb lehet az együttműködés által az új technológiák és eljárások szélesebb körű ismertsége és elterjedése a szakmában.
• Lendületet kaphat a természetbarát technológiák terjedése.

Elöljáróban Paár Zoltán a MATISZ elnöke ismertette röviden a szövetség jövő évre tervezett fő programjait.

2015 –ben is lesznek Kerekasztalok: szakmapolitika és szakmai, technológiai újdonságokkal. A külföldi, európai szakmai eseményeken továbbra is számolhatunk magyar részvétellel. És a korábbiaktól eltérően, az őszi konferencián közfelkiáltás által megerősítve, nem egy, hanem két nagy szakmai rendezvényt tervez a MATISZ. Egyet tavasszal, május 14-én és egyet ősszel, október 20–án. Minden nagyobb eseményt szakmai verseny kísér 2015–ben is.

Juhász Tamás ügyvezető igazgató, Kärcher Hungária Kft. elmondta, hogy a beszállítói oldal érdeke is a takarítás szakma nagyobb megbecsültsége. A nyomott, vállalhatatlan árak az egész ágazatot negatívan érintik. Mindenki számára nagyon fontos lenne, jobban ismerni a piacot. Beszállítói és keresleti oldalról nincsenek adatok, hogy mekkora is valójában a piac.

Gorbai Attila ügyvezető igazgató, Tenrom Kft: Fontos a jó együttműködés, és a kommunikáció, hogy a szolgáltatók, gyártók, forgalmazók mindnyájan jól ismerjék egymást. Felhívta a jelenlévők figyelmét a romániai piacra. Nagy jelentőségű lehet a szakma számára az erdélyi piac, szinte Magyarországnyi terület, nyolc millió lélekszám, magasabb árrés lehetősége és még angolul sem kell tudni feltétlenül.

A rendezvény mottója ez volt: Együtt! – Működünk!

Úgy tűnt számomra, hogy mindenkiben megvolt erre a kellő nyitottság, a tenni vágyás és az optimizmus.Világos, átgondolt hozzászólásokat osztottak meg egymással a résztvevők, amiről a következő részben lesz szó.


további cikkeiVissza az elejére ↑