EN  |  HU

Korábbi rendezvényeink

Publikálva 2016 máj 09 | szerző: Kapcsándi Dóra

0

Nagy Takarítási Nap – nagyot dobunk!

Mindenki izgatottan várja május 19-ét, a MATISZ által szervezett Nagy Takarítási Napot. Mi, a résztvevők azért, mert nincs is jobb dolog annál, mint segíteni és örömet okozni önkéntes szakmai munkával. A helyszíneken dolgozók pedig azért, mert nagyon kíváncsiak arra, milyen új technológiákat ismerhetnek meg, ami révén a jövőben hatékonyabban tudnak takarítani az egyes létesítményekben.

A Bethesda Gyermekkórházban már az orvosok, főnővérek, a műszaki személyzet és a takarító kollégák is nagyon várják az érkezésünket május 19-én, a MATISZ által szervezett Nagy Takarítási Napon. Kíváncsiak, milyen új technológiákkal fognak találkozni, szeretnék a tudásukat fejleszteni. Bíznak abban, hogy azokon a felületeken, amelyek takarítása nekik eddig nehézséget jelentett, a szakmai önkéntesek megoldást tudnak javasolni.

A kórházban várhatóan reggel 8-tól délután 16 óráig tart majd a takarítás. Délelőttre sajtótájékoztatót is hirdetünk, amelyen a MATISZ képviselői mellett dr. Velkey György, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója, a Magyar Kórházszövetség elnökhelyettese is részt vesz.

A Laborc Általános Iskola is csatlakozott a MATISZ Nagy Takarítási Napjához. A május 19-i rendezvényen az iskola aulája fog megszépülni. Az Apafi Bt. és a Porminus Kft. munkatársai reggel 8 órától vonulnak fel, és a kb. 300 nm-es mázas kerámiapadlót egytárcsás súrolókkal kezdik megtisztítani. A tervek szerint a gyerekek kisebb csoportokban érkeznek majd az aulába, így lesz lehetőségük közelebbről is megismerni a gépeket, eszközöket és a takarítás folyamatát. A szakemberek terveik szerint a pedagógusokkal együttműködve be is vonják a jelentkezőket egyszerűbb, veszélytelen, és szaktudást nem igénylő munkafázisokba. A Laborc Általános Iskolában a Nagy Takarítási Nap késő délutánig tart majd, így a szülők is megcsodálhatják a változást.

A Tatai Olimpiai Központban több épületet megvizsgáltunk, hol, melyik területen tudnánk leginkább hozzájárulni a sportolók felkészüléséhez. A speciális felületek, a különböző sportágak termeiben használt eszközök és a létesítmény maximális kihasználtságát figyelembe véve a kb. 10 méter magas, kültéri üveglift külső-belső tisztítására esett a választás, különösen azért, mert az üvegfelületet alpin-technikával vagy állványról lehet csak elérni. A Központ vezetése nagy örömmel fogadta, hogy a MATISZ révén egy környezetbarát technológiát, a fordított ozmózissal tisztított víz alkalmazását, és a vegyszerek nélküli takarítását is megismerhetik, úgy, hogy nincs szükség állványra, függeszkedésre. A Nagy Takarítási Napon Tatán a Makulátlan Tiszta Terület Kft. és a Fort Facility Kft. munkatársai fognak dolgozni.

Idén nagyon sok cég jelentkezett felhívásunkra, hogy önkéntesei idejét és szaktudását vagy pedig a munkához szükséges eszközöket ajánljon fel. Köszönjük a támogatóknak, résztvevőknek, hogy 2016-ban is meg tudjuk szervezni a Nagy Takarítási Napot! Mutassuk meg együtt, milyen az, amikor a szakma legjobbjai összefognak!

A Nagy Takarítási Napra jelentkező cégekkel a MATISZ titkársága hamarosan felveszi a kapcsolatot, hogy egyeztessük a részletes forgatókönyvet.

Tags: , , , , , , , ,


további cikkeiVissza az elejére ↑