EN  |  HU

TisztaShow 2016

Publikálva 2016 okt 28 | szerző: Kapcsándi Dóra

0

Nagy érdeklődés mellett zajlott a MATISZ éves szakmai konferencia a TisztaShow-n

Közel teltház előtt zajlott az éves MATISZ szakmai konferencia. Az előadások több irányból megközelítve igyekeztek megfogalmazni azokat a lehetőségeket, amik a takarító iparág szereplői előtt állnak.

A délelőtti blokk Gál Pál Zoltán, a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetségének elnökének előadásával kezdődött, aki párhuzamot állított a szálloda- és vendéglátóipar, illetve a takarítóiparban tapasztalható munkaerőhiány okai között. Részletesen kidolgozott javaslatokról értesülhettek a hallgatók, amelyek mind a vállalkozások vezetőit, a szektor egyéb képviselőit, és a makrogazdasági folyamatokra hatást gyakorló szereplőket célozta meg.

Barta Géza, a Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. ügyvezetője az ökocímke, a környezetbarát takarítás jelentőségére, a minősítés megszerzésére hívta fel a jelenlévők figyelmét.

Az első részt záró Pódiumbeszélgetéshez Dr. Barna Orsolya a Magyar Közbeszerzési Intézet vezetője is csatlakozott, aki Paár Zoltán MATISZ elnök és Gál Pál Zoltán mellett a közönség kérdéseit válaszolta meg. A beszélgetés során az együttműködés, a hosszútávon vállalható és teljesíthető szolgáltatási színvonal, és ez ehhez kapcsolódó díj állt a középpontban. A hozzászólók és az előadók is ebben látták a jelenlegi nehéz helyzet megoldását.

A délutáni program Kovács Judit, a Budapest Airport Zrt. Terminál Szolgáltatások vezetőjének előadásával folytatódott, aki bemutatta azokat az SLA-kat, amelyek alapján a cég rögzítette elvárásait a takarító vállalkozás felé, és amelyek alapján ellenőrzi a szolgáltatás minőségét.

Boldis Ildikó, a WIFI Hungária Oktató és Továbbképző Intézet tanácsadó-trénere a vezetők kezében lévő nagyon fontos eszközben, az innovációban rejlő lehetőségekre és csapdákra hívta fel a figyelmet.

Ritz Tibor, a MATISZ vezető szakértője pedig az új tisztítás-technológiai szakképzési struktúrát mutatta be, leginkább arra fókuszálva, hogy véleménye szerint a szakmai oktatás hiába érte el az állami elismerést, a szakértelem nem megtérülő befektetés, nincs sem vonzereje, sem megtartó ereje a takarító cégeknek.

A konferencia előadásai több irányból megközelítve igyekeztek megfogalmazni azokat a lehetőségeket, amik a takarító iparág szereplői előtt állnak. Ahogy arról a közönség is meggyőződhetett, nincs kész, kitaposott út, jól kitalált, kész megoldás.

Ha kíváncsi az elhangzott előadások vázlatára, kattintson ide!

A képekre kattintva pedig galéria nyílik.

 

Tags: , , , , , , , , , ,


további cikkeiVissza az elejére ↑