EN  |  HU

TisztaShow 2016

Publikálva 2016 aug 01 | szerző: Kapcsándi Dóra

0

Most először a TisztaShow-n – Normaadó Verseny

Egy szakma elismerését segíti az is, ha van egy olyan elfogadott szabályrendszer, amelyhez viszonyítva a megrendelő ki tudja mondani, hogy a szolgáltató jól teljesített. Erre a szabályrendszerre hivatkozva tud a szolgáltató is árajánlatot tenni, így átlátható, miért mit vállalnak a felek. Bár külföldön léteznek ilyen normák, például a szomszédos Ausztriában is, Magyarországon még vannak elmaradásaink e téren. Ezért most először, az októberi TisztaShow-n megrendezésre kerül az első olyan Normaadó Verseny, ami a későbbi hivatkozások, a kidolgozandó szabályrendszer alapja lehet.

A Normaadó Verseny fő célja, hogy dokumentált formában, a szakmai – megrendelői és szolgáltatói – közönség mellett a tisztaság iránt elkötelezett és a takarítás iránt érdeklődő nagyközönségnek megmutassa a takarítóipar aktuális és legjobb teljesítményét különböző felületeken, illetve szolgáltatási területeken. Első alkalommal a leggyakrabban használt felületetek takarításának mérése történik meg:  folyosó, szőnyeg, ablak és rugalmas burkolat takarítására nevezhetnek be a jelentkezők. A verseny szakemberekből álló bírók előtt zajlik.

A versenyszervezők biztosítják a Technológiai Bemutatótér berendezését, a meghatározott takarítási szolgáltatások elvégzéséhez szükséges eszközöket, gépeket, tisztító- és kezelőszereket.

A legjobb norma megállapításának célja az, hogy meghatározzuk azt a teljesítményt, amit legfeljebb elérhetőnek tekintünk, mert azt „laboratóriumi körülmények” között, kis alapterületen, valamennyi szükséges eszköz, gép, tisztító- és kezelőszer előkészítésével, rövid időtávon fenntartható legmagasabb teljesítményszinten, és az adott feladat elvégzésére felkészült személy által elvégezve kerül megállapításra. Ennek megfelelően fontos annak rögzítése és elfogadása, hogy egy adott szolgáltatási jegyzék végrehajtásában a legjobb norma a maximális teljesítmény, ami a gyakorlatban, hétköznapi körülmények között, hosszútávon nem elérhető és nem felülmúlható.

A legjobb norma fejlesztése egy jövőbeli, közös cél, ahol azon változókat, körülményeket is meghatározza a szakma, amit a későbbiekben indokolt figyelembe venni.

Jelentkezni lehet versenyzőnek és versenybírónak egyaránt.  A pontos feltételeket a versenyszabályzat tartalmazza.

Szolgáltatási jegyzékek:

Ablaktisztítás, üveg és kerettisztítással Szolgáltatási jegyzék 2016

Rugalmas burkolat tisztítása védőréteggel Szolgáltatási jegyzék 2016

Rugalmas burkolat alaptisztítása Szolgáltatási jegyzék 2016

Kórterem takarítás Szolgáltatási jegyzék 2016

Iroda napi takarítás Szolgáltatási jegyzék 2016

Szőnyeg alaptisztítása Szolgáltatási jegyzék 2016

Mellékhelyiség takarítás Szolgáltatási jegyzék 2016

Folyosó napi takarítása, kézi tisztítás I. Szolgáltatási jegyzék 2016

Folyosó napi takarítása kézi tisztítása II. Szolgáltatási jegyzék 2016

Folyosó napi takarítása és gépi tisztítása Szolgáltatási jegyzék 2016

További letölthető információs anyagok:

Normaadó Verseny Szabályzata 2016

Normaadó Verseny – Versenyfeladatok 2016

Jelentkezési lap a Normaadó Versenyre

Tags: , , , , ,


további cikkeiVissza az elejére ↑