EN  |  HU

Rendezvények MATISZ ajánlással

Publikálva 2014 márc 03 | szerző: Kiss Judit

0

Mire jó egy konferencia?

Idén a MATISZ egyik fő célkitűzése az, hogy… Nem, ezt inkább majd a cikk végén mondom el.

Marketingarzenál címmel február 27-én konferenciát rendezett a Menedzserképző Központ Kft. a Gellért szállóban. Partneri együttműködés keretében a MATISZ is képviseltette magát a rendezvényen. A résztvevők száma meghaladta a 140 főt, nagy és tekintélyes cégek képviselői is szép számmal voltak kíváncsiak a jó nevű marketing szakemberek előadásaira.

A költői kérdés az, hogy miért hasznos egy takarítással foglalkozó kis, közepes vagy nagy cég számára, hogy részt vegyen egy ilyen vagy ehhez hasonló szakmai rendezvényen? Miért elhanyagolható mértékű beruházás, és távolról sem ablakon kihajított pénz az a húsz-egynéhány ezer forint, amibe egy MATISZ tagcég vezetője számára a kedvezményes részvételi díj kerül?

Azért, mert sehol máshol nem férhet hozzá ahhoz a szemléletét pozitív módon befolyásoló, és valóság ismeretét fontos adalékokkal bővítő információkhoz, hogy egy olyan szuper brand, mint a Coca-Cola, hogyan bonyolít le egy országos, vagy éppen egy egész kontinensre kiterjedő integrált marketing kampányt, mint amilyet történetesen 2013–ban, többek között, Magyarországon lebonyolított.

És ezekkel az információkkal kapcsolatban fatális félreértés azt kérdezni, hogy hol érdekel engem a Coca-Cola, hiszen hol van az én cégem tőle? – mert nem ez a lényeg!

Természetesen nem lemásolni kell a kampányt, hanem arra a valóságdarabra vetni egy értő pillantást, hogy hogyan működik a 21. században a fogyasztói piac egy konkrét szelete.

Hogyan működik a vásárló? Mi a dolog logikája, és mi a számításba jöhető eszközrendszere? Milyen egy professzionális piaci szegmentáció?  Egy Coca-Cola ismeretségű brand hogyan növeli tovább, 10 %-ot meghaladó mértékben a márka ismertségét, a márka-kipróbálást? Hogyan növeli az értékesítési volumenét 25 %-kal?

Egy ilyen előadást meghallgatva lehetetlenség nem arra gondolni, hogy vajon mindez nálunk, a cégünknél hogyan működhetne.

Információkat, ötleteket, inspirációt lehet meríteni továbbá abból is, hogy egy erősen forráshiányos, kórházi étkeztetéssel foglalkozó kisebb cég néhány tízezer forintnyi marketing-büdzsével hogyan növeli 150 % -kal az értékesített adagszámát és a bevételeit.

Tartalommarketing témakörben is elhangzott három tartalmas előadás. A tartalommarketing egy olyan, viszonylag új kapcsolattartási forma a meglévő és lehetséges ügyfelekkel, amelyet iparágtól és a cég méretétől függetlenül bármelyik, nyitott szemmel járó ügyvezető felvehet az ügyfélkapcsolati-kommunikációs palettára.

Fontos és érdekes adalékokat tudhattunk meg mindezeken túl új vásárlói szokásokról, a vevők új generációiról, a közeljövő fogyasztói és kommunikációs trendjeiről, mobil-telefóniáról, mint robbanás előtt álló marketing-, és kommunikációs médiumról. Arról, hogy a Facebook, az AdWords, a közösségi médiák ismerete és használata nélkül könnyen jól érezhető versenyhátrányba kerülhet bármelyik cég, legyen az kicsi vagy nagy.

Következtetés. A takarítás egy szakma. A szolgáltatások értékesítése egy másik szakma. A marketing pedig egy harmadik. Az ügyfélkapcsolatok és a kommunikáció ugyan így – és így tovább.

Egy jó eredményeket felmutatni akaró cégvezetőnek az irányítás – vezetés – szervezés – menedzsment területén számos olyan kihívással kell szembenéznie, ami külön-külön is egy egész embert, különálló osztályt, részleget igényel.

Idén a MATISZ egyik fő célkitűzése az, hogy ezekről a területekről az adott témák legjobb ismerőinek közreműködésével ismereteket, információkat, szaktudást, inspirációkat tegyen hozzáférhetővé a tagcégek vezetői és munkatársai számára.

Kedvezményes lehetőségek felkínálásával fogunk a szakma elé állni, olyan praktikus, szakmai információk közvetítésével, melyek rögtön aprópénzre válthatók. Minél több, nagy mennyiségű aprópénzre!


további cikkeiVissza az elejére ↑