EN  |  HU

Rendezvények MATISZ ajánlással

Publikálva 2015 febr 27 | szerző: Kiss Judit

0

Minden a kapcsolatokon múlik!

Minden a kapcsolatokon múlik! Minden a személyes kapcsolatokon és az ismeretségeken múlik! – sokan vallják magukénak a fenti állítást. A Magyar Ipar Napja című rendezvény e köré a meggyőződés köré épül. Február 20 –án szakmai támogatóként a MATISZ is képviseltette magát a rendezvényen.

Délelőtt előadások, délután jól átlátható keretek által facilitált üzleti megbeszélések. A tárgyalások szabályai pofon egyszerűek: Készülj fel egy összeszedett, rövid, lényegre törő bemutatkozásra, mind a magad, mind a céged tekintetében.

Ökölszabály: Viselkedj nyitottan!
Tárgyalás közben tegyél fel kérdéseket!
Keresd a közös pontokat kettőtök és a cégeitek között.
Zárásként mindig maradjatok valamiben, határozzatok meg következő lépést.
Mindig tartsd be, amiben megállapodtatok.

Csak tizenöt perc telt el és már van is egy új ismeretséged, zsebedben egy névjegy, túl vagy egy rapid üzleti tárgyaláson. Ha akarod, a következő másfél órában megismételheted ugyan ezt néhányszor. Ki tudja, mi lesz belőle? Akármi is lehet!

Kiss Judit a MATISZ titkára így foglalta össze tapasztalatait a találkozóról: A délelőtt rövid, változatos tematikájú előadásokkal telt, melyek közül meglátásom szerint kiemelkedett Némethné dr. Gál Katalin, GKI Gazdaságkutató Zrt. igazán informatív, korrekt, lendületes előadása a 2014- es, 2015- ös gazdasági trendekről.

Számomra új és egyértelműen pozitív tapasztalat volt a délután lebonyolított négyszemközti tárgyalások szisztémája. Tetszett az a megoldás is, hogy az éppen nem tárgyalóknak egy nagy, közös asztalnál volt lehetőségük egymással megismerkedni, új üzleti kapcsolatok megteremtése felé az első lépéseket megtenni.


további cikkeiVissza az elejére ↑