EN  |  HU

Korábbi rendezvényeink

Publikálva 2018 márc 28 | szerző: Kapcsándi Dóra

0

Megtartotta éves közgyűlését a MATISZ

Lezajlott a Magyar Tisztítás-technológiai Szövetség (MATISZ) éves közgyűlése. Elfogadták többek között az elnöki beszámolót a 2017-es évről, valamint megszavazták a 2018-as évi működési és költségvetési tervet. Paár Zoltán elnök ismertette többek között a 2018-as Budapest Cleaning Show-val kapcsolatos terveket, valamint a szervezet legutóbbi közvélemény-kutatásának eredményeit.

A napirend megszavazása után Paár Zoltán, a MATISZ elnöke ismertette a 2017-es év eredményeit és eseményeit. Ahogy minden évben, idén is kiadta a szervezet ajánlását a Takarítási Óradíjról (TOD), sőt, előtte egy kerekasztal beszélgetés is zajlott a témában. A 2017-es Nagy Takarítási Nap ebben az évben 3 helyszínen zajlott 16 cég 50 önkéntesének részvételével. Májusban kerekasztal beszélgetést tartottunk a közbeszerzési pályázatok értékelési szempontjairól, októberben pedig megrendeztük a VIII. MATISZ Konferenciát Lépéselőnyben alcímmel, amely nagy érdeklődés mellett zajlott. A novemberi szakmai nap témája ismét a közbeszerzés volt, majd egy nagyon sikeres kerekasztal beszélgetést rendeztünk az egészségügyi takarításról.

Az elnök ismertette a tavalyi év szakmapolitikai tevékenységeit is, többek között a szervezet kidolgozta a tisztítás-technológiai gyakorlati minta vizsgakérdéseket a Nemzeti Szak- és Felnőttképzési Hivatal (NSZFH) felkérésére. Kidolgozta a MATISZ a 2018-as TOD-ajánlást és elkészített egy másik ajánlást a szakmai ajánlatok értékelési szempontjairól. A szakértők tréningen vettek részt, valamint felülvizsgálták a szakértői vizsgaszabályzatot is.

A 2017-es bevételek és kiadások után Kapcsándi Dóra, a MATISZ kommunikációs munkatársa ismertette a tavalyi évi kommunikációs eredményeket és a 2018-as terveket. Az idei fókusz a Budapest Cleaning Show megrendezésén és az ehhez kapcsolódó kommunikációs és marketing kampányon lesz, melyhez várjuk a kiállítók aktív közreműködését is.

A beszámolók elfogadása után sor került a gazdasági beszámolóra és annak elfogadására, majd a felügyelő bizottsági, valamint a számviteli beszámolóra.

Végül Paár Zoltán ismertette a MATISZ 2018-as terveit. Ennek keretében beszélt a szakmabelieknek kiküldött véleménynyilvánító kérdőív eredményeiről is. Eszerint a válaszadók többsége az idei évben árbevétel növekedést remél új megrendelők bevonzásával és/vagy a meglévő szolgáltatói díjak emelésével. A MATISZ-tól pedig azt várják, hogy workshopok, tréningek, gyakorlatias szakmai napok megrendezésével, irányelvek megfogalmazásával, valamint az érdekképviselet erősítésével segítse a szakma boldogulását.

Cél továbbá a tisztítás-technológiai mester követelmény elfogadtatásának támogatása, az IR04 MATISZ irányelv kidolgozása, és annak megismertetése minél szélesebb megrendelői és szolgáltatói körben, valamint a szakértői felkérések és a szakértők számának bővítése.

Várhatóan idén a Kórházszövetség éves Kongresszusán kerül aláírásra a háromoldalú szándéknyilatkozat a Magyar Kórházszövetség, a Magyar Infekciókontroll Társaság és a MATISZ között az egészségügyi takarítással kapcsolatos együttműködésről.

Paár Zoltán kiemelte, hogy további létszámcsökkentés nem lehetséges, csak szervezeti működés hatékonyságának romlásával. Ezért a cél a MATISZ bevételeinek növelése új tagcégek belépésével, több szakértői felkéréssel, valamint a rendezvényekből befolyó bevétel növelésével.

A MATISZ legközelebbi eseményén a Budapest Cleaning Show-val kapcsolatos terveket ismertetjük, melyre sok szeretettel várjuk tagjainkat és a szakmabelieket.

Tags: , , , , , ,


további cikkeiVélemény, hozzászólás?

Vissza az elejére ↑