EN  |  HU

Környezetbarát védjegy

Publikálva 2013 aug 27 | szerző: Kiss Judit

0

Új minősítés, új feltételrendszerek a takarításban!

Hosszú egyeztető tárgyalásokat követően Barta Géza Róbert, a Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója és dr. Bukovics István, a Wesley János Lelkészképző Főiskola Környezettan Tanszék Környezethigiéniai menedzser szakirányának professzora 2013. augusztus 12-én szerződést írt alá 6 különböző környezetbarát takarítási szolgáltatási csoportra vonatkozó háttértanulmány és védjegyhasználati feltételrendszer kidolgozására.

A megállapodás aláírásakor a MATISZ képviseletében jelen volt Klem Ervin alelnök is, mert a szövetség szakmai közvetítő szerepet játszott a Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. és az új, átfogó, környezetbarát takarítási szolgáltatásokat tartalmazó feltételrendszer kidolgozásához végző Főiskola között.

Jelenleg egyetlen feltételrendszer alapján pályázhatnak azok, akik a környezetkímélő takarítási szolgáltatásra szeretnének védjegyet szerezni.

A „Rendszeres takarítási szolgáltatás mikro-szálakból készült textíliák alkalmazásával” elnevezésű pályázható feltételrendszernek való megfeleléssel nagyon sok vegyszer kiváltható, ugyanakkor a vegyszeres takarítási formák szükségessé teszik a pályázati lehetőségek bővítését.

A kidolgozandó takarítás-feltételrendszer kiterjed mind a napi takarítási módokra (gépi, vegyszeres, vegyszermentes, mikro-szálas), mind a nagytakarításokra.

Tudjon meg többet: Zöld Jelzés, konferencia a tisztítás-technológiai védjegyről.

Böngéssze honlapunkat további információkért!

Az elkészült takarítási feltételrendszerek az Értékelő és Minősítő Bizottság jóváhagyását követőn léphetnek majd életbe. Az ökocímkéről bővebben itt.

A Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. is beszámolt az eseményről a honlapján.


további cikkeiVissza az elejére ↑