EN  |  HU

TisztaShow 2016

Publikálva 2016 okt 28 | szerző: Kapcsándi Dóra

0

Lezajlott az első Normaadó Verseny a TisztaShow-n

Október 22-én, a TisztaShow második, szombati napján került megrendezésre a MATISZ Normaadó Versenye. Nem csupán a szakma, hanem a nagyközönség számára is látható, megtapasztalható volt, hogy a takarítás komoly fizikai munka, magas elvárásokkal, szakmai sztenderdekkel. A TisztaShow-n felvonultak olyan szakemberek, akiknek mindez a tudás a kisujjukban van.

A Normaadó Verseny megrendezésének legfőbb célja az volt, hogy a hazai szakmai szabályozásnak legyen egy újabb alapköve, amit a megrendelői és a szolgáltatói oldal is figyelembe tud venni.

Az első Normaadó Versenyen még csak az első, de fontos lépéseket tettük meg. 19 versenyző 5 versenyszámban mérte össze a tudását, 7 versenyterületen (2 db 30 nm-es PVC, 2 db 30 nm-es padlószőnyeg, versenyablakok, 1 db Van Hool AG300 autóbusz, 1 db Mercedes-Benz Conecto autóbusz).

Köszönjük Ambrus Katica, Bornemissza Ádám, Bornemissza Gergő, Garai Máté, Horváth Patrik, Illyésné Lakatos Kitti, Keresztesi Róbert, Kovács Ágnes, Nagy Róbert, Papp Gábor, Pék Zoltán, Rácz Sándor, Ruttai István, Sólyom György, Sütő Zsolt, Székely István, Szolnoki Tímea, Vant József, Waldinger Józsefné résztvételét! A versenyzőket a FUTURE FM Zrt., a Granpol Kft., a Makulátlan Tiszta Terület Kft., a PQS Zrt. és a Taképszolg Kft. nevezték be a versenyre, köszönjük, hogy lehetővé tették munkatársaiknak a versenyzést.

A versenyfeladatok szabályos végrehajtását 14 versenybíró  figyelte, értékelte, név szerint Bogdán Tibor, Gazda Csilla, Kerényi Zsolt, Koscsó Zoltán, Kovács Béla, Kraus Kinga, Nemess Beáta, Pintér Zoltán, Ruzsits Richárd, Stréhliné Koller Katalin, Szabó Beáta, Szász Panni, Szirmai Zsuzsanna és Vida Attiláné. Köszönjük a munkájukat! A szabályzat és a szolgáltatási jegyzékek kidolgozását Ritz Tibor vezető bírónak köszönjük.

 A versenyfeladatok és a végrehajtási idők, és a legjobb normák a következők lettek:

 Ablaktisztítás: Keresztesi Róbert, Makulátlan Tiszta Terület Kft. – normaidő: 170,4 nm/óra

Autóbusz takarítása 2 fős csapatban: Bornemissza Ádám és Sólyom György, Future FM Zrt. – normaidő: 37,9 nm/óra

Folyosó járófelületének gépi takarítása: Ambrus Katica, Makulátlan Tiszta Terület Kft. – normaidő: 94,7 nm/óra

Folyosó járófelületének nyirkos feltörlése: Illyésné Lakatos Kitti, PQS Zrt. – normaidő: 154,8 nm/óra

Rugalmas burkolat alaptisztítása és védőréteg felvitele 3 rétegben, 2 fős csapatban: Székely István és Vant József, Future FM Zrt. – normaidő: 30 nm/óra

Szőnyegfelület samponozása 2 fős csapatban: Garai Máté és Keresztesi Róbert, Makulátlan Tiszta Terület Kft. – normaidő: 176,3 nm/óra

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a takarítási gyakorlatban egy adott eljáráshoz szorosan kapcsolódnak olyan technológiai-, logisztikai- és pihenő idők, amiket jelen versenyben nem vettek figyelembe a szervezők. Ezek meghatározását és mértékét a MATISZ széles körű szakmai fórumon kívánja pontosítani, majd szükség szerint, bizonyos időszakonként felülvizsgálni.

A képekre kattintva galéria nyílik.

Tags: , , , , , ,


további cikkeiVissza az elejére ↑