EN  |  HU

Rendezvények

Publikálva 2015 ápr 08 | szerző: Kiss Judit

0

Legyenek tiszta viszonyok Erdélyben!

Paprika Rádió, Kolozsvár, egyenes adásban a magyar takarító ipar képviselői. Kis délelőtti városnézés. Mi történik a kulisszák mögött a Tenrom takarítógép felújító központjában? Clean Europe verseny, Kolozsvári futam. Állófogadás az elegánsan felújított Casinóban. Kiváló felkészültségű magyar szakemberek győzelmét ünnepeljük!

Jó lenne gyakrabban ilyen rendezvényeken részt venni és elmenni akár Ausztriába, Csehországba, Szlovákiába is. Számomra meglepő volt az érdeklődés mértéke, a tizenegy versenyző csapat és a nagyszámú érdeklődő. Hasznos volt megismerni más, külföldi cégek szakmai felkészültségét, voltak kollégák, akik láthatóan először használták a reflexet, más technikával fűzték be, mint ahogy mi szoktuk, ahogy mi tanultuk, de hamar jól boldogultak vele. Szakmai tájékozódásra, tapasztalatszerzésre kiváló alkalom egy ilyen vagy ehhez hasonló szakmai kirándulás. Nekem nagyon tetszett minden, örülök, hogy részt vehettem rajta! – mondja Ruzsits Richárd szolgálatvezető, a Köt R 92 Kft. csapat felkészítésért felelős vezetője.

Március 30. és április 1. között a MATISZ szervezésében, a Tenrom és vezetője, Gorbai Attila meghívására mintegy tizenhat fővel kis delegáció érkezett Kolozsvárra a Tenrom tíz éves romániai működésének jubileuma alkalmából megrendezett rendezvényre és a Clean Europe verseny kolozsvári futamára.

Mire jó egy ilyen szakmai program?

Szinte hallom a kérdést a tisztelt olvasó fejében, és valóban, ha én lennék az önök helyében, bennem is rögvest felmerülne ugyan ez a kérdés. Mire jó egy ilyen szakmai program? Az ember igyekszik empatikusnak lenni, igyekszik kitalálni előre a nagyérdemű publikum gondolatát is, megkérdeztem hát, az ott lévőktől.

Egy szakmai út mindig tartogat meglepetéseket, és jó alkalom arra, hogy olyan dolgok is ki legyenek beszélve, amikre máskor nincs idő. Az egy nap valójában három nap és két éjszaka, mert egy – egy nap az oda és a vissza út és ez rendkívül jó alkalom arra, hogy a résztvevők jobban megismerjék egymást és esetleg olyan témák is előkerüljenek, amelyek teljes kitárgyalására soha nincs elég idő. – monda Ritz Tibor a Szövetség vezető szakértője.

Több résztvevő számára fontos volt az út csapatépítő jellege. Egy kis közös élmény, a munkán kívül közösen eltöltött szabadidő a későbbiekben jótékonyan hat majd a közös munkára és a teljesítményre, a kollégák közötti kapcsolatra. Voltak természetesen olyan résztvevők is szép számmal, akik nem látták még a kincses várost, Kolozsvárt, élvezték hát a rövid, délelőtti városnézést a szép tavaszi napsütésben. És olyan is akadt, képzeljék, aki itt ismerte meg a beavatottak szájáról nagy tisztelettel elszálló szót, mícs! Vagy még inkább, így: Mícs!

A Mícs, annak, aki nem tudná, helyi specialitás, három féle húsból – sertés, marha, birka – készült kolbász alakú húsétel, darálva, fűszerezve, sütőporral picit lazítva, roston megsütve. Mi tagadás, kellemes étek, esti sörözéshez, borozáshoz keresve se találunk jobbat. De még az esti társas élet előtt ott volt a kötelesség.

Közép,- és dél – kelet Európa legnagyobb takarítógép felújító egysége

Először egy bevezető kiselőadás az üzleti modellről és a koncepcióról magától a cégvezetőtől, Gorbai Attilától, majd a felújítási projekt szakmai vezetőjétől kaptunk részletekbe menő tájékoztatást magáról a folyamatról. Testközelben a gépek, ilyen volt, ilyen lett. És a bennfentes infó, hogy olyan sikeres az elgondolás, hogy sorban állnak a partnerek a felújított masinákért, hiszen olyan jó a konstrukcióban beszerezhető gépek ár – érték aránya. Fut az idő, befutnak a Clean Europe verseny mérkőző felei és megérkezik az érdeklődő nézőközönség is. A rendezvény legtöbb mozzanata digitálisan megörökítve, itt vannak a képek!

Clean Europe verseny, Kolozsvári futam

Kiss Judit a MATISZ titkára, a rendezvény egyik fő szervezője mondja a következőket. Az aktuális, kolozsvári futama a versenysorozatnak extra futam, ugyanis vezetőüléses takarítógéppel történő munkában is összemérték erejüket a résztvevők. Külön öröm számomra a résztvevő csapatok számában megmutatkozó intenzív érdeklődés, tizenegy páros jelentkezett a versenyre és ebből csak kettő volt magyarországi. Ezért is gondolom nagy sikernek, hogy a kettőből az egyik, a Köt R 92 Kft. csapata viszont a haladó hagyományokat követve, rögtön el is hozta az első helyet. A részletes eredményeket itt lehet elolvasni. Sikernek éltem meg a csapatok magas száma mellett azt is, hogy nézők is szép számmal részt vettek a rendezvényen. Jó élmény volt megismerkedni a határon túli kollégákkal, szakértőkkel, akik mindannyian feltűnően nyitottak, kedvesek voltak velünk. És végül, ez úton is szeretném megköszönni Gorbai Attilának a helyszínt és a lehetőséget, hogy ilyen, minden szempontból kiemelkedően sikeres jó minőségű szakmai programot hozhattunk létre közösen, közös erőfeszítéssel. 

Tíz éves a Tenrom!

A szakmai rendezvény csúcspontja az esti állófogadás volt a gyönyörűen felújított, elegáns városi Casinóban. Majd kétszáz meghívott szakmai vendég Erdélyből, egész Romániából, Ausztriából és Magyarországról. Jó alkalom ez az ismerkedésre a kapcsolati háló bővítésére. A házigazda kedvesen bemutat egymásnak lehetséges leendő partnereket, hátha lesz az ismeretségből egyszer valami…

Az est fénypontja a Clean Europe futam eredmény hirdetése. Kiderül, ki állhat fel a dobogó legfelső fokára, ki állhat egy kicsit alacsonyabb pulpitusra. Sokan vannak pontszerző helyeken, sokan kapnak Oklevelet, elismerést, kézfogást. Van csapatban kategória győztes, van egyéniben is. Sok a mosolygós arc, ünnep van, magunkat ünnepeljük, a jó munkát ünnepeljük, a jó munka eredményeit ünnepeljük és azt, hogy együtt vagyunk és azt, hogy együtt vagyunk sikeresek.

Szól a rádió! Szól a rádió!

És még az sem igaz, hogy ez egy belterjes, keveseket érdeklő és érintő partikuláris ügy lenne csak. Tudjuk jól, a tisztaság, e képen a takarítás, mindenkit érint így vagy úgy. Ezt még a rádió is bemondta! A MATISZ és a Tenrom vezetőit meghívta egy jóízű beszélgetésre a kolozsvári Paprika rádió.


további cikkeiVissza az elejére ↑