EN  |  HU

Korábbi rendezvényeink

Publikálva 2016 márc 11 | szerző: Kapcsándi Dóra

0

Közgyűlést tartott a MATISZ

Március 10-én, csütörtökön tartotta a Magyar-Tisztítás-technológiai Szövetség (MATISZ) évi rendes közgyűlését. Elfogadták többek között az elnöki beszámolót a 2015-ös évről, valamint megszavazták a 2016-os évi működési és költségvetési tervet.

A tagok részéről gyér érdeklődés mellett zajlott a MATISZ évi rendes közgyűlése az Elektro Profi Irodaházban. A jelenlévők meghallgatták Paár Zoltán, a Szövetség elnökének beszámolóját a 2015-ös évről. A pozitívumok között említette az elnök, hogy mind a gyártókkal, forgalmazókkal, mind az Iparkamarával egyre jobb együttműködés alakult ki. Beszámolt arról is, hogy megtörtént az első ökocímke átadás a tisztítás-technológiai szolgáltatás terén, jelenleg a második minősítés zajlik, de már több tagcég is próbál az elvárásoknak megfelelni. Paár Zoltán ismertette a költségvetési beszámolót is, melyből kiderült, hogy sikerült meghaladni a 2015-re kitűzött terveket.

A 2016-os évi terveket ismertetve az elnök elmondta, fel kell mérni a tisztítás-technológiai piac valós nagyságát, valamint cél, hogy minél több új céget sikerüljön a MATISZ-nak bevonni ez évben. Ennek érdekében vidéki roadshow-kat terveznek.

Az idei Nagy Takarítási Nap szervezés alatt van, az egyik lehetséges helyszín a tatai edzőtábor. Emellett a tervek között szerepel egy szakmai tanulmányút az Osztrák Kamara bécsi tanműhelyébe, valamint egy kórházba.

2016 nagy kihívása a TisztaShow szakkiállítás és vásár megrendezése októberben. Nagy az érdeklődés olyan cégek részéről is, akik jelenleg még nincsenek a magyar piacon.

Ritz Tibor, a MATISZ vezető szakértője a Leonardo programról tartott beszámolót, míg Kapcsándi Dóra, a MATISZ kommunikációs szakértője a 2016-os évi kommunikációs terveket ismertette. Ezzel összefüggésben Paár Zoltán elnök felhívta a tagság figyelmét arra, hogy a korábbinál aktívabb részvétel és adatszolgáltatás szükséges ahhoz, hogy a MATISZ hatékonyabban tudja képviselni a szakmát a nyilvánosság előtt. „A sajtó érdeklődik irántunk, de adatok, pontos piaci információk birtokában nem tudunk egy idő után miről beszélni. Ehhez a tagság részéről adatokra, információkra és aktív részvételre van szükség” – közölte az elnök.

A tagság elfogadta a 2016-os költségvetési terveket is. A MATISZ nem tervez tagdíjemelést, a növekvő költségeket új tagok bevonásával, így növekvő tagdíj bevétellel kívánja ellentételezi.

Tags: , , , ,


további cikkeiVissza az elejére ↑