EN  |  HU

Aktualitások

Publikálva 2017 márc 01 | szerző: Kapcsándi Dóra

0

Konferencia, kerekasztal beszélgetések – ilyen lesz a 2017-es év

A Magyar Tisztítás-technológiai Szövetség (MATISZ) 2017-ben is folytatja az iparág népszerűsítését, és a szakma társadalmi elismertetésért folytatott munkáját. Számos szakmai programot tervezünk az idei évre, miközben előkészítjük a 2018-as TisztaShow-t.

A Magyar Tisztítás-technológiai Szövetség (MATISZ) elnöksége elfogadta a 2017-es tervezett szakmai programokat. A szervezet fő célkitűzése a 2018-as, TisztaShow-hoz hasonló, ám nagyobb szabású, nemzetközi fókuszú szakmai kiállítás megrendezése. A rendezvény szervezése, előkészítése már az idei évben megkezdődik, így a téma több fórumon is szóba kerül majd.

Addig is, nézzük vissza az összefoglalót a tavalyi TisztaShowról!

A 2017-es év egyik fő eseménye az idei szakmai konferencia megrendezése lesz októberben. A tervek szerint a fő témák között szerepel a nemzetközi munkaerőhelyzet és a bérezés áttekintése, a hazai piac aktuális helyzetének, valamint a lehetséges fejlődési lehetőségeknek a megvitatása. Természetesen a konferencián is hallhatnak a résztvevők a 2018-as kiállítás előkészítésének aktuális helyzetéről, valamint a jövőbeli tervekről.

Több kerekasztal-beszélgetést is szervezünk az évben. Tavasszal először a takarítási óradíjjal kapcsolatos tapasztalatokat beszéljük át. Célunk, hogy dolgozzuk ki közösen a 2018-as és az azt követő évek stratégiáját. A következő  alkalommal a közbeszerzési eljárások szakmai ajánlatának bírálati szempontjait vitatjuk meg, hiszen már nem kizárólag a legalacsonyabb ár a döntő egy pályázat elbírálásánál.

Márciusban közgyűlést tartunk, ahol tisztújításra is sor kerül. A résztvevők meghallgathatják az elnök 2016-os beszámolóját, valamint ismertetjük a 2017-es terveket is.

Már hagyománya van a Nagy Takarítási Napnak, amikor a MATISZ tagok felajánlásával olyan helyeken takarítunk, ahol az a mindennapokban anyagi, vagy erőforrási akadályokba ütközik. Tavaly iskolában, kórházban és sportlétesítményben folyt a munka. Az idei évre még várjuk a javaslatokat a helyszínekre.

A 2016-os TisztaShow-n Normaadó Versenyre is sor került, amikor elmondtuk, hogy a különböző normák megállapítását a későbbiekben tovább folytatjuk. Idén ősszel kerül sor az újabb normaadó versenyre, egy vidéki kórházban. A részletekről a MATISZ később tájékoztatja az érdeklődőket.

Természetesen az előre tervezett programok mellett továbbra is figyelemmel kísérjük a hazai és nemzetközi helyzetet, és igyekszünk minél többször kifejteni véleményünket, képviselni a szakmát a nyilvánosság előtt is, ahogy ezt eddig is tettük, például a tavalyi évben a munkaerőhiánnyal és a kórházi higiéniával kapcsolatban.

Reméljük, mind több cég ismeri fel, hogy a szakmát előre mozdítani csak közös összefogással lehetséges, és belépnek a szervezetbe. Tagjainktól pedig fokozott aktivitást várunk, hogy segítsék munkánkat adatokkal, információkkal és a véleményük kifejtésével annak érdekében, hogy valós, naprakész információk birtokában tudjuk a szakmát képviselni a különböző fórumokon.

Tags: , , , , , , , ,


további cikkeiVissza az elejére ↑