EN  |  HU

Sajtó

Publikálva 2015 nov 12 | szerző: Gömöri Andrea

0

Ki mondja, hogy hiányszakma a takarítás?

Tisztelt Tagtársunk!

Tisztelt Cégvezető!

A Magyar Tisztítás-technológiai Szövetséget tagjai és takarító cégvezetők keresik meg azzal az égető problémával, hogy egyre több betöltetlen takarítóállás van, emelt bér mellett sem találnak a meghirdetett takarítópozíciókra munkatársat, rendkívül nagy a fluktuáció, nincs képzett, de még képzetlen munkaerő sem.

Mindeközben várható, hogy hamarosan megjelenik a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP)  5.1.1 (Út a munkaerőpiacra) kiemelt projekt pályázati kiírása, amely pályázat a hátrányos helyzetű álláskeresők, különösen az alacsony iskolai végzettségűek foglalkoztathatóságának javítását tűzi ki célul, és kifejezetten a munkaerő-piaci igényeket veszi figyelembe.

A pályázat megjelenése előtt a megyei Kormányhivatalok Munkaügyi központjai adatgyűjtést folytattak vagy még folytatnak arra vonatkozóan, hogy milyen szakterületeken van munkaerőhiány, melyek a hiányszakmák.

A rendelkezésre álló információink alapján a munkaadói oldal adatszolgáltatásai szerint a takarító nem szerepel a hiányszakmák között!

Ki mondja, hogy hiányszakma a takarítás?

Mondja Ön és mi, mindannyian!

MATISZ azzal a kéréssel fordul Önhöz, hogy jelezze hivatalos formában is a takarítói munkaerő-hiányt, a képzett, tudással, és tapasztalattal is rendelkező takarítók keresése során tapasztalt nehézségeket a megyei kormányhivatalok Foglalkoztatási Főosztályán vagy a helyi Járási Hivatalok Foglalkoztatási Osztályán!

Minden megyében, ahol Önnek szerződéses takarítási területe van.

Amennyiben Ön felméri a cégénél jelentkező munkaerőhiányt, mi segítséget adunk abban, hogy megadjuk az egyes megyékben a munkaerő-piaci igényekkel foglalkozó munkatársak elérhetőségeit, hogy Ön a lehető leghamarabb bejelenthesse munkaerőigényét.

Az Ön közreműködésével a GINOP 5.1.1 pályázat az egyes megyékben támogatott képzéssel és foglalkoztatottsággal biztosíthatják Önnek, hogy a most még üres pozíciókat képzett, államilag elismert bizonyítvánnyal rendelkező takarító-munkatársak töltsék be.

Kérjük, ha kérdése van, írjon az info@archiv-matisz.matisz.org címre. Amennyiben megadja telefonszámát, rövid időn belül visszahívjuk.

Számítunk támogató együttműködésére!

Tags: , , ,


további cikkeiVissza az elejére ↑