EN  |  HU

Rendezvények MATISZ ajánlással

Publikálva 2014 máj 13 | szerző: Kiss Judit

0

ISSA/INTERCLEAN – a világ legnagyobb takarító ipari vására Amszterdamban

Idén május 6-9. között rendezték meg Amszterdamban 25. alkalommal az ISSA/INTERCLEAN nemzetközi takarítóipari vásárt.

A csarnokokban sétálva az az érzésem támadt, hogy a világ összes tisztítás-technológiával és higiéniával foglalkozó gyártó és forgalmazó cége jelen van Amszterdamban.  Takarító gépek, felszerelések, eszközök, vegyszerek széles választéka, és minden egyéb a gépektől a moppokig megtalálható a vásárban. Ezzel kapcsolatban nagy öröm volt számomra, hogy három magyar cég is bemutatkozott a vásáron: Green Clean Kft., Human Hygiene Solutions LLC és a Cleartex Kft.

Jelen volt minden korábbról jól ismert nagyvállalat, és számos start up cég, akik itt mutatták be újításaikat, találmányukat. Az összesen 50.000 m2-en bemutatkozó több mint 650 kiállító mellett természetesen helyet kaptak az ISSA szövetséges partnerei, így a MATISZ is. A szövetséges partnerek számára külön kiemelt helyet tartottak fent az Elliciumban, a kiállítás központjában. A MATISZ-nak is itt volt standja.

Az Amszterdam RAI kiállító központ ezen a héten nemcsak a szakmai kiállításnak, hanem konferenciáknak, szakmai kerekasztal rendezvényeknek is otthont adott.

Az ISSA külön találkozót szervezett szövetséges partnerei számára, ahol meghallgattuk a Dél-afrikai Köztársaság szakmai szövetségének beszámolóját az országuk takarítóiparának jelenlegi céljaikról és kihívásaikról, majd az EFCI elnökének beszámolóját. A dél-afrikai szövetség elnökének előadása közben mintha itthon lettem volna egy MATISZ rendezvényen: a problémák, kihívások és célok szinte ugyanazok!

A vásár ideje alatt zajlott a MiniSkills nevű felkészülési verseny. Hat csapat (3 holland, 2 magyar és 1 észt) mérte össze tudását, és kapott lehetőséget további gyakorlásra az őszi hivatalos EuroSkills előtt. Az EuroSkills a szakmák Európa Bajnoksága, ahol a tisztítás-technológiában már két évvel ezelőtt is szép eredménnyel szerepeltek a magyar versenyzők.

A felkészülési versenyre Magyarországról két csapat is érkezett a B+N Referencia Zrt. szponzorálásával. Az alábbi versenyszámokban mérték össze tudásukat a csapatok:

– Márvány csiszolás
– Tiszta tér takarítás
– Alaptisztítás és védőréteg felvitel rugalmas felületre (PVC vagy linóleum)
– Takarítás és fertőtlenítés intenzív osztályon

A B+N Referencia Zrt. csapata a Márvány csiszolás versenyszámban elhozta a kupát!

Gratulálunk!

Tags: , , , , , ,


további cikkeiVissza az elejére ↑