EN  |  HU

Korábbi rendezvényeink

Publikálva 2017 márc 30 | szerző: Kapcsándi Dóra

0

Ismét Paár Zoltán lett a MATISZ elnöke

Tisztújító közgyűlést tartott kedden a Magyar Tisztítás-technológiai Szövetség (MATISZ). A szavazattal rendelkező résztvevők egyhangúlag ismét Paár Zoltánt választották meg a MATISZ elnökének. A közgyűlésen az elnök ismertette a 2016-os eredményeket és a 2017-es terveket.

Számos érdekes téma szóba került a március 28-án lezajlott közgyűlésen, nem is beszélve egy fontos teendőről: tisztújításra is sor került. A tagok úgy döntöttek, valamennyi jelöltnek bizalmat szavaznak, így ismét Paár Zoltán lett a MATISZ elnöke, Batári Ferencet, Lőrincz Istvánt, Pintér Zoltánt és Ritz Tibort elnökségi tagoknak, míg Görög Elemért, Stréhliné Koller Katalint és Horváth Zoltánt felügyelőbizottsági tagoknak választották meg.

A közgyűlésen az elnök ismertette a 2016-os eredményeket. Több fontos rendezvény volt a szakma életében, amit a MATISZ rendezett, így lebonyolítottunk például egy közbeszerzési reggelit és több tagtoborzó rendezvényt. A Nagy Takarítási Napon önkénteseink a Bethesda Kórház, a Tatai Olimpiai Központ és a Laborc Általános Iskola egyes felületeit tisztították meg. A 2016-os szakmai utazás úticélja Bécs volt, ahol az Osztrák Kamara képzési és vizsgaközpontjában jártak a résztvevők, valamint lehetőség volt megnézni egy helyi kórház higiéniai körülményeit. Bemutattuk a TisztaShow előkészületeit a HUNGEXPO-n, majd októberben egy színvonalas, mindenki tetszését elnyerő szakkiállítás és vásárt sikerült megrendezni.

Paár Zoltán beszélt a szakmapolitikai eredményekről is, például hogy tavaly két cég is elnyerte a Környezetbarát Szolgáltatás Védjegyet, mely szakmai auditálásában a MATISZ szakértők is részt vettek. Emellett a MATISZ javaslatot tett a 2017-es és 2018-as Takarítási Óradíj összegére, amelyre a visszajelzések szerint nagy szükség volt. A szakértői felkérések száma is tovább nőtt, az elnök reményei szerint még többen tesznek idén szakértői vizsgát.

A 2016-os évről szóló Elnöki beszámoló ismertetése után Kapcsándi Dóra kommunikációs szakértő számolt be a tavalyi évben elért kommunikációs eredményekről. Körülbelül 150-200 print és online említése volt a MATISZ-nak 2016-ban, és 30-40 alkalommal szerepelt a MATISZ elnöke vagy elnökségi tagja tévében, rádióban. Sajtóközlemények születettek többek között a munkaerőhiánnyal, a kórházi higiéniával, az influenzaszezonnal, az oktatással, a Nagy Takarítási Nappal kapcsolatban. Közleményben reagáltunk a Levegő Munkacsoport mérgező porszívókkal kapcsolatos írására. Az anyagi lehetőségekhez képest erőteljes PR és marketing kampány zajlott a TisztaShow előtt és alatt. Rendszeresen publikáltunk a Tiszta Tér Technológia című szaklapban, és a MATISZ honlapján is rendszeresen frissültek a szakmai tartalmak. Kapcsándi Dóra felhívta a tagok figyelmét arra, hogy kevesen válaszolnak a MATISZ által kiküldött kérdőívekre, felvetésekre, ami nagyban megnehezíti a szervezetnek az információszerzést. Az idei évben folytatjuk a megkezdett munkát, reagálunk az aktuális helyzetekre, eseményekre, előkészítjük a 2018-as kiállítást.

A felügyelő bizottsági és a számviteli beszámolót követően következett a tisztújítás, majd az újraválasztott elnök, Paár Zoltán ismertette a 2017-es terveket. Ezek közül kiemelkedik a 2018-as kiállítás előkészítése, a Magyar Takarítóipari Referenciatár fejlesztése, előrelépés szorgalmazása a mesterképzés terén, valamint a közbeszerzések szakmai ajánlatának bírálati szempontjainak kidolgozása egy irányelv formájában. További cél többek között az OKJ-vizsgák színvonalának növelése is, ehhez a szakértők minta tételsort dolgoznak ki. A költségvetés ismertetésekor az elnök tagdíjemelésre tett javaslatot, amelyet egy ellenvetéssel mindenki elfogadott, csakúgy, mint a 2017-es tervezett költségvetést.

A közgyűlés jegyzőkönyve letölthető innen.

Tags: , , , , , , , , , , , , ,


további cikkeiVissza az elejére ↑