EN  |  HU

Budapest Cleaning Show 2018

Publikálva 2018 júl 29 | szerző: Gömöri Andrea

0

Hogyan védhetjük az üzleti titkainkat?

Szakmai Fórum a Budapest Cleaning Show-n: sok cégnél problémát jelent, hogy a takarítási szerződések, vagy a takarító cég és munkavállalói közötti megállapodások nem minden esetben rendezik előre a felmerülő problémákat, és vitás esetekben hiányoznak a szükséges jogi alapok. Hogyan védhetjük az üzleti titkainkat? Mit tehet egy cégvezető, ha illetéktelen kezekbe kerülnek bizalmas, céges iratok, információk? Milyen szankciókkal sújtható az üzleti titok megsértése? Többek között ezekre a kérdésekre is választ ad dr. Stráhl Tamás, jogász a Budapest Cleaning Show Szakmai Fórumán október 6-án, szombaton.

A Szakmai Fórum célja, hogy interaktív módon, kérdezz-felelek formában terítékre kerüljenek fontos szakmai kérdések, melyekre a részvevők közösen, az adott téma szakértőjének vezetésével, irányításával, gyakorlati példákon keresztül keresik a válaszokat, megoldási lehetőségeket.

A Szakmai Fórum egyik, komoly érdeklődésre számító témája az üzleti titok kérdése.

Stráhl Tamás vezetésével a résztvevők olyan gyakorlati kérdéseket, életszerű helyzeteket beszélhetnek át, hogy például mit tehet egy cégvezető, ha ellopták az üzleti titkait. Hogyan védheti meg azokat? Vannak-e jogi biztosítékok arra, hogy egy konkurens vállalkozáshoz szerződő korábbi munkatárs ne adja ki a cég üzleti titkait? Kinek mi a felelőssége? Mire kell felhívnia a takarító cégnek a megrendelője figyelmét? Mit tegyenek a takarítócég dolgozói, ha üzleti titok került a birtokukba, például egy papírkosárban találnak egy pendrive-ot, vagy ha egy asztalon bizalmas információkat tartalmazó iratokat hagynak az ott dolgozó munkatársak? Mivel jár a jogsértés, milyen következmények lehetnek? Mit jelent a munkahelyi titok a takarítók esetében?

A Szakmai Fórumon mindenki ingyenesen részt vehet, aki regisztrált látogatója a Budapest Cleaning Show-nak. A szakkiállítás részletes programját a www.budapestcleaningshow.hu oldalon találhatja meg.

Tags: , , , , , ,


további cikkeiVissza az elejére ↑