EN  |  HU

Korábbi rendezvényeink

Publikálva 2016 ápr 22 | szerző: Paár Zoltán

0

Felhívás a takarító szakmának

Tisztelt Cégvezető!

Ön is küzd a munkaerőhiánnyal? Nem talál megbízható szakembert azon az áron, amennyit a megrendelő kifizetne? Emelné a szolgáltatás díját, de fél, hogy ez esetben a konkurencia kapja meg a megrendelést?

Ezekkel a problémákkal küzd ma Magyarországon szinte minden cég a tisztítás-technológiai szakmában. Azonban egyedül senki nem elég nagy, hogy megváltoztassa a jelenlegi rendszert. Össze kell fognunk, és közösen fellépnünk. Ezért jöttünk mi létre.

A Magyar Tisztítás-technológiai Szövetség (MATISZ) 1999-ben alakult. A non-profit szervezet a tisztítás-technológiával, takarítással foglalkozó cégek szakmai képviseletét, koordinációját, érdekvédelmét látja el.

Elsődleges célunk a tisztítás-technológiai szakma elismertségének növelése. Támogatjuk a magyar takarítói szakképzést.  Irányelvek kidolgozásával segítjük a hazai tisztítás-technológiai szakmát. Többek között irányelvet dolgoztunk ki a takarítási önköltségi minimál óradíj meghatározására, amelyet közbeszerzési eljárások során szakértőként alkalmazunk a pályázatok elbírálása során. A jövőben emellett kidolgozzuk a fenntartható óradíj megállapításának irányelvét is.  Különböző konferenciák és szakmai rendezvények szervezésével fórumot teremtünk a szakmai vélemények kicserélésére.

2016 októberében egy nagyszabású, kétnapos rendezvényt szervezünk, a TisztaShow Tisztítás-technológiai Szakkiállítást és Vásárt, melyre a szakmát és a lakosságot egyaránt várjuk. Itt kerül majd sor október 21-én egy normaadó szakmai versenyre, melynek célja új szakmai normák lefektetése, amellyel meghatározhatjuk az elkövetkező évek árképzését is.

Elsődleges célunk tovább a taglétszám növelése annak érdekében, hogy minél fajsúlyosabban tudjuk képviselni a hazai tisztítás-technológiai szakmát. Ennek érdekében 2016-ban egy országos, több állomásból álló szövetségi tagtoborzó rendezvény keretében szeretnénk bemutatkozni olyan cégvezetőknek, akik még nem tagjai szervezetünknek. Az eseményen a MATISZ bemutatása mellett teret adnánk a szakmával kapcsolatos nehézségek és kihívások megvitatására, mint például a helyi munkaerőhiány vagy a munkabérigények kérdése.

A MATISZ szövetségi tagtoborzó rendezvények helyszíne és időpontja:

Budapest – 2016. május 27. 10 óra
Székesfehérvár – 2016. június 7. 9:30 óra, helyszín: Nali Kft. 8000 Székesfehérvár, Zámoly u. 5.

Jelentkezzen most!

Amennyiben kérdése van, keresse a MATISZ vezető szakértőjét, Ritz Tibort a ritz.tibor@archiv-matisz.matisz.org email címen vagy a +36-20-285-3503-as számon.

Várjuk emellett javaslataikat további helyszínekre is, mivel érdeklődés esetén a rendezvénysorozatot folytatjuk.

Fogjunk össze, mert csak együtt vihetjük előre a tisztítás-technológiai szakmát!

Üdvözlettel:

Paár Zoltán, a MATISZ elnöke

Tags: , , , , , , ,


további cikkeiVissza az elejére ↑