EN  |  HU

Korábbi rendezvényeink

Publikálva 2014 márc 03 | szerző: Kiss Judit

0

Első MATISZ szakmai nap 2014-ben

2014. február 21-én a COMFORT Burkolattechnikai Szakkiállításon volt az idei első MATISZ szakmai nap.

Délelőtt kerekasztal beszélgetést tartottunk, ahol először Barta Géza a Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója bemutatta a környezetbarát védjegy alapjait. A védjegyhez kapcsolódó követelményrendszer most van véglegesítés alatt, bevezetése 2014 folyamán várható. Barta Géza

A résztvevő hozzászólásaikban sürgették a szakmai összefogást, illetve érdeklődtek, hogy más FM területre is alkalmazható-e a most bevezetés előtt álló védjegy.

Barta Géza válaszában kitért rá, hogy egyelőre csak a tisztítás-technológiára vonatkozik a védjegy bevezetése, de nyitottak más területek kidolgozására is, pl. kertészet.

Ritz TiborA második felszólaló Ritz Tibor MATISZ vezető szakértője volt, aki az alkalmazottak összetételéről beszélt, az EQF (European Qualifications Framework, Európai Képesítési Keretrendszer) rendszerben jelenleg EQF4 és EQF6 szint van Magyarországon. Az EQF4 ma a szakmunkás szintnek felel meg, míg az EQF6 az államvizsgázott diplomás szakemberek csoportját jelenti.  A cél az, hogy legyen EQF2 és EQF 3 szint is a képzési keretrendszerben.

A kerekasztal beszélgetés után az Epo-trend Kft. standján sor került a Zölden takarító és a Zölden takarított díjak kiosztására.
A Zölden takarított díjat azon cégek, intézmények érdemlik ki, melyek alkalmazzák, igénylik, használják, megrendelik a környezettudatos tisztítási technológiákat. A Zölden takarító díjjal pedig azokat a cégeket ismerjük el, amelyek megtanulják, alkalmazzák és népszerűsítik a zöld takarítási megoldásokat.

Zölden takarító díj átadása
2014-ben a Zölden takarító díjat a Premi-Group Kft. nyerte el.

A díjat átvette Kenny Egan ügyvezető.

Zölden takarított díj átadása
2014-ben a Zölden takarított díjat a Tesco Global Áruházak Zrt. nyerte el.

A díjat átvette Nagy Melinda takarítási specialista.

 

Gratulálunk a díjazottaknak!

13 órakor kezdődött a Clean Europe tisztítás-technológiai verseny idei első futama. A versenyzők a délelőtt folyamán lehetőséget kaptak gyakorolni, edzeni.

Köszönjük az Epo-trend Kft-nek, hogy a standján lehetőséget biztosított a verseny lebonyolítására!

Dobogós helyezettek:

  1. helyezett Carpex Kft.
  2. helyezett Köt R 92 Kft. 1-es csapat
  3. helyezett Köt R 92 Kft. 2-es csapat

Bővebb beszámolót fényképekkel, videóval itt olvashat.

Tags: , , , , , , , , ,


további cikkeiVissza az elejére ↑