EN  |  HU

Archiv

Publikálva 2013 júl 04 | szerző: Kiss Judit

0

Bemutatom a barátomat, nagyon erős…

A stratégiai szövetség kötések idejét éljük, és ki ne szeretné meghallani az idők szavát? A MATISZ biztos nem tartozik ezek közé. Találkozgatunk, ismerkedünk, próbálunk közelebb kerülni egymáshoz…

A napokban leültünk tárgyalni a Kärcher Kft-vel a szakmai együttműködés lehetőségeinek kérdésében.

•    Hogyan lehetne iparágunkban erősíteni a szakmaiságot?
•    Hogyan lehetne a tisztítás-technológiai szövetség taglétszámát növelni?
•   Hogyan támogathatnánk a MATISZ tagjainak törekvését, hogy képesek legyenek növelni cégük versenyképességét?

Elindult egy folyamat ez év júniusában, azt szeretnénk, hogy nyár végére felálljon egy rendszer a lehetséges válaszokkal. A megtett lépésekről és részeredményekről folyamatosan tájékoztatni fogjuk a szakmát, itt, a MATISZ honlapján: www.matisz.org

Bármiféle üzleti-gazdasági siker eléréséhez szükséges és jó, ha erős szövetségesei, partnerei vannak az embernek. Mi ilyennek gondoljuk a Kärcher-t.

0704 csoport

A Kärcher beszállítója volt a német légitársaságnak, sőt a légierőnek is, a motorokhoz szükséges fűtőegységekkel. A második világháború után fokozatosan európai szintű résztvevője és aktív alakítója lett a műszaki- technikai-technológiai fejlesztéseknek a takarítási gépgyártásban.

Ha van olyan hogy tisztítás-technológia szakma, szaktudás, – van – akkor az együtt született meg a Kärcher-rel. Együtt és párhuzamosan fejlődtek a mai, 21. századi színvonalra.

Az alapító-atya, Alfred Kärcher, az 50-es években kísérletezte ki és szabadalmaztatta az első meleg vizes magasnyomású tisztítót.

A vállalat a takarítási gépgyártás, háztartási takarítógépek, tisztítószergyártás teljes vertikumában képviselteti magát.

A magas nyomású technológiában a mai napig piacvezető, világszinten 70%- os részesedéssel, amit bármely területén az iparnak világviszonylatban nagyon-nagyon kevés cég mondhat el magáról.

Ezeket az eredményeket lehetetlen lett volna elérni folyamatos fejlesztések nélkül.  A fejlesztés mindig is a cég erőssége volt, 600 fejlesztő-mérnök dolgozik náluk folyamatosan ezen a területen. Több mint ezer szabadalom fűződik a cég tevékenységéhez.

Napjainkban, egészen a 2020-ig tartó időszakban a vevőorientált szervezeti megújulás került a cégcsoport gondolkodásának középpontjába. Az eddigieknél is sokkal erősebben akarnak figyelni arra, hogy mit akar a vevő.

A vevők pedig nem mások, mint a takarítással foglalkozó vállalkozások. A cég legfontosabb célpiaca a takarító szakma.

Szükségük van ránk és nekünk is szükségünk van rájuk. Egy újfajta együtt-gondolkodásból, közös platformokon nyugvó cselekvésből új, a korábbiaknál hatékonyabb eredmények születhetnek.

Megpróbáljuk! Lehet csatlakozni!

0704 csoport20704 csoport4

 


további cikkeiVissza az elejére ↑