EN  |  HU

Generációváltás Konferencia 2018

Publikálva 2018 aug 06 | szerző: Gömöri Andrea

0

Az ár-érték arány érvényesülése

A takarítási piac szereplői közül keveseket érint a közbeszerzés. Mégis, a közbeszerzésben érvényesülő díjak változásai, a szakmai szempontok érvényesülése vagy épp nem érvényesülése, a megrendelői elvárások konkrétabb megfogalmazása kihatással vannak a piac egészére. Ezt a témát járja körül Dr. Herbák Henrietta ügyvéd, felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadó a MATISZ IX. Tisztítás-technológiai Konferenciáján október 5-én.

Jelenleg a közbeszerzésben az ár már nem kizárólagos szempont. Fő szabály az ár-érték arány értékelés alkalmazása. Azonban megfogható-e jogi, szakmai oldalról a takarítási szolgáltatás minősége? Tud-e a beszerzésről döntést hozó szakember az ár- és szakmai ajánlatban leírtak alapján „jó” szolgáltatást rendelni? Teljesíthetők-e ezek az ajánlatok?

Dr. Herbák Henrietta ügyvéd, felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadó egy egészségügyi intézményben lefolytatott közbeszerzési eljárás tapasztalatain át mutatja be, hogy a tisztítás-technológiai szakértővel való együttműködés mennyiben tudja támogatni egy olyan ajánlati felhívás és ajánlatkérői követelményrendszer elkészítését, ami objektív, és a megrendelő számára is jelentőséggel bíró szakmai elemek vizsgálatát tűzte ki célul, szem előtt tartva azt, hogy a szerződés mindkét fél számára win-win, vagyis közösen elért, egymást támogató eredményt hozzon. A megrendelő a legjobb áron szerezhesse be a szolgáltatást, miközben egyértelműen és könnyen számon kérheti, ellenőrizheti mindazt, amit a nyertes ajánlattevő „papíron” megajánlott. A szolgáltató pedig akkora területen, olyan gyakorisággal és olyan szakmai elvárások szerint végezhesse munkáját, ahogy azt megajánlotta, és ezért határidőre megkaphassa a díját.

Találkozzunk a Generációváltás – IX. MATISZ Tisztítás-technológiai KonferenciánIsmerje meg a konferencia további témáit, előadóit!

 

Tags: , , , , , ,


további cikkeiVissza az elejére ↑