EN  |  HU

Szakmai napok

Publikálva 2017 máj 16 | szerző: Kapcsándi Dóra

0

Az anyaotthon lakóinak is megmutattuk, hogyan kell takarítani

A Nagy Takarítási Nap alkalmából a MATISZ felajánlotta a Magyar Vöröskeresztnek, hogy érdeklődés esetén szívesen tartunk előadást, bemutatót takarítási témában olyan helyen, ahol ez hasznos lehet számukra. A jó hangulatú beszélgetésre és a bemutatóra május 15-én, a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete Családok Átmeneti Otthonában, Csepelen került sor.

Az anyaotthonban 1,5 évet tölthet egy-egy anyuka, illetve család. Ennyi idejük van, hogy a tovább lépésre tervet dolgozzanak ki, vagy megoldást találjanak problémáikra és sínre tegyék életüket.

Május 15-én, hétfő délelőtt Szilágyi Katalin (Leadec Kft.) kötetlen beszélgetésen vezette be az ott élő anyukákat a takarítás rejtelmeibe. A bemutatóval egybekötött előadáson 11 édesanya vett részt, többségük a gyermekeikkel.

Szilágyi Katalin hangsúlyozta a rendszeres takarítás fontosságát, a jó példa adását egymásnak, a gyerekeknek. Mint mondta, általánosságban elegendő 3-4 takarítószer használata – általános lemosó az alaptisztításhoz, ablaklemosó, vízkő eltávolító, fertőtlenítőszer -, ezekkel tisztára takarítható egy lakás.

Felhívta a figyelmet a színkódolt, mikroszálas kendők használatának praktikusságára, amit nem csak professzionális, irodai környezetben, de otthon is érdemes bevezetni. Beszélt emellett a környezetkímélő takarítószer használatának előnyeiről is.

Ha rendszeresen takarítunk, nincs szükség fertőtlenítésre, ami a velünk élő gyermekek számára akár káros, veszélyes is lehet – mondta Szilágyi Katalin.

Arra biztatta az édesanyákat, hogy bátran vállaljanak takarítói munkát, amivel ma – akár szakképzés nélkül is – biztos megélhetést tudnának biztosítani a családnak.

Tags: , , , , , , , ,


további cikkeiVissza az elejére ↑