EN  |  HU

Budapest Cleaning Show 2018

Publikálva 2018 júl 29 | szerző: Gömöri Andrea

0

Álom, vagy megrendelhető az ár-érték arányos takarítási szolgáltatás?

Szakmai Fórum a Budapest Cleaning Show-n: sokszor elhangzik a takarító szakemberek között, hogy a közbeszerzésben csak a legalacsonyabb ár és a papír mennyisége számít. Utóbbi kritikus elemre az elektronikus közbeszerzés (EKR) már kiutat nyújt, azonban az, hogy a piac hogyan árazza be a szolgáltatást, és hogy ez a megrendelő számára mennyire megalapozott, teljesíthető, az nehezen vizsgálható az ajánlatok bírálatakor, értékelésekor, függetlenül attól, hogy piaci- vagy közbeszerzési beszerzésről beszélünk. A Budapest Cleaning Show Szakmai Fórumán, 2018. október 6-án, szombaton dr. Herbák Henrietta ügyvéd, felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadó a MATISZ tisztítás-technológiai szakértőkkel együtt az ajánlati árat a szakmaiság ára felől, annak jelentőségére fókuszálva vizsgálja meg és kezdeményez beszélgetést az érdeklődőkkel.

Ha a közbeszerzésben már állandó elem a szakemberek bevonása a szolgáltatás teljesítésébe, akkor kérdésként merülhet fel, hogy a megrendelő ezt értékelési szempontként vagy alkalmasságként vegye-e figyelembe. Vajon mi a lényegi különbség? Mi jelent nagyobb garanciát a megrendelőnek? Lehet-e ellenőrizni a megajánlott szakembert a több éves szerződés alatt? A különböző ajánlatokban szereplő szakemberek között mi adhatja a különbséget? Ki a jobb szakember? Van-e objektív mérce?

Egy valós beszerzés kiírásának és szakmai bírálatának lépcsői, buktatói és a különböző szakmai területek (jog, higiénia, tisztítás-technológia) együttműködése adhat választ a kérdésekre.

Témavezetőnk beavatja a hallgatóságot abba, hogy tudja-e a MATISZ tisztítás-technológiai szakértővel való együttműködés támogatni a megrendelőt, a jogászt az ajánlatok szakmaiságának értékelésében, illetve a jó, teljesíthető, számon kérhető szolgáltatás megrendelésében, ami szorosan kapcsolódik a szakmai szint, a szakemberek, a képzett személyzet részvételéhez.

A Szakmai Fórum beszélgetés mintegy folytatása a IX. MATISZ Tisztítás-technológiai Konferencia takarítás közbeszerzés témájú előadásának, amelyen dr. Herbák Henrietta arra keresi a választ, hogy megfogható-e jogi, szakmai oldalról a takarítási szolgáltatás minősége, tud-e a beszerzésről döntést hozó szakember az ár- és szakmai ajánlatban leírtak alapján „jó” szolgáltatást rendelni.

A Szakmai Fórumon mindenki ingyenesen részt vehet, aki regisztrált látogatója a Budapest Cleaning Show-nak. A szakkiállítás részletes programját a www.budapestcleaningshow.hu oldalon találhatja meg.

Tags: , , , , , ,


további cikkeiVissza az elejére ↑