EN  |  HU

Publikációk

Publikálva 2015 márc 17 | szerző: Pintér Zoltán

0

Aki mer, az nyer!

Pintér Zoltán MATISZ tisztítás-technológiai szakértő publikációja

Minden olyan esemény, mely felhívja a figyelmet a szakmánkra azt gondolom üdvözölendő.
Magyar kezdeményezésre, Ritz Tibor ötlete alapján 2013-ban meghirdetésre került a Clean Europe nemzetközi versenysorozat (részleteket talál itt és itt). Úgy hozta a sors, hogy a magyar csapatok közül egyedüliként mi vettünk részt az összes versenyen. Varsóban, Veronában, és végül Budapesten zajlottak a futamok. A versenysorozat során hét országból érkeztek csapatok, és mi lettünk az Európa bajnokok.

A verseny helyszínét nemzetközi tisztítás-technológiai kiállítások és vásárok adták, így a szakma iránt érdeklődő közönség előtt zajlott a megmérettetés.
Látva a lázas készülődést, a csapatok gyakorlását, sokan kíváncsian érdeklődtek, hogy mi is zajlik a verseny helyszínen. Volt olyan csapat, (svédek) akik a vásáron nézelődve szereztek tudomást a versenyről, és kedvet kapva a helyszínen neveztek is, gyakoroltak és megmérették magukat. Nagyon tetszett nekik a Clean Europe, és komolyan fontolgatták, hogy Svédországban is rendeznek egy ilyen versenyt.

Az idén januárban a MATISZ szakértők az elmúlt két év tapasztalatát összegezve a versenyszabályokat felülvizsgálták, módosították. A szakértők célja az volt a módosításokkal, hogy az értékelés szubjektív része helyett is objektív mérőszámokat találjanak a versenyzők teljesítményének értékelésére.

Mit adhat a verseny?
A szakmában dolgozó szakemberek részére a verseny kihívást, célt tűz ki a csapatok elé, rangot és publicitást ad a szakmában dolgozóknak, és a szakmának, továbbá a versenyzők a kiállításon keresztül betekinthetnek a nemzetközi szakmai életbe.
Soha nem felejtem el, mikor közel húsz éve először jártam nemzetközi vásáron Berlinben, akkor még a hazai takarító ipar nem itt tartott Magyarországon ahol most, így óriási kontrasztban volt részem. Akkor döbbentem rá, hogy milyen hatalmas és komoly iparág a takarítás. Ekkor erősödött meg bennem a szakma iránti elköteleződésem.
A Szolgáltató cég számára pedig publikációs lehetőséget, hírnevet ad, melyet fel tud használni kommunikációjában, marketingjében. A 2013-as versenyt követően szerepeltünk az M1 Családbarát műsorában.
Jó szívvel biztatok tehát minden szakembert és vállalkozást, hogy nevezzenek az idei Clean Europe-ra is!
Tudják: „Aki mer, az nyer”


további cikkeiVissza az elejére ↑