EN  |  HU

Rendezvények MATISZ ajánlással

Publikálva 2019 júl 01 | szerző: Wohl Andrea

0

A Temi Higiéniai Kft. beszámolója a PULIRE, veronai szakmai kiállításról

A Lucart Kft. meghívásának eleget téve vettünk részt az olaszországi Verona városában megrendezett Pulire higiéniai-, takarítástechnikai kiállításon.

A rendezvény 3 napos volt, mi csupán 2 napot tudtunk eltölteni a kiállításon.

Nagyon látványos, színvonalas rendezvény volt, ahol nem csupán az igen nagy számban jelenlévő olasz takarítógép-, papír- és tisztítószer gyártók jelentek meg, hanem szép számban német, spanyol, kínai, koreai gyártók és forgalmazók is a számottevő érdeklődő- látogató közönség mellett.

A már jól ismert márkák és típusok mellett számunkra sok eddig ismeretlen termék és technológia is jelen volt.

Tapasztalatunk szerint egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a környezetvédelem nevében a lebomló, újrahasznosítható, a természetet nem-, vagy csak kevésbé terhelő, – szennyező termékek előállítására.

Úgy láttam, hogy szinte már szégyen megjelenni olyan tisztítószerrel, ami nem környezetbarát- szinte nem is láttunk hagyományos kemikáliákból előállított szereket.

Ez igaz lehet a papír termékekre és műanyag adagolókra is, ahol külön kiemelném a Lucart papírgyár EcoNatural névre keresztelt papír- és adagoló termékeit.

Ezekhez a termékekhez az alapanyagot 100%-ban a Tetra-Pak visszagyűjtött, – egyébként mások által meg nem oldott újrahasznosítású hulladéknak számító- italos dobozaiból állítják elő, amit garantál a papírtermékek esetében a Fiberpack, az adagolók esetében pedig az Al.Pe. megnevezéssel ellátott újrahasznosított alapanyag-megjelölés. Ezzel a technológiával a Lucart egyedülállóan megvalósította a körkörös gazdasági modellt, amit a standjukon szemléltetve be is mutattak.

Mivel ezek az italos dobozok szelektíven jelenleg még nem gyűjthetőek – egyszerre tartalmaz papírt, műanyagot, alumíniumot-, ezért egy jelentős környezetvédelmi problémát oldanak meg ezzel az ötlettel, így a Lucart büszkén állíthatja, hogy az ezen technológia által elkészült papírtermékek előállításához ők már nem vágnak ki fákat.

Sok értékes információval, tapasztalattal, új termékek és technológiák megismerésével gazdagabban tértünk haza.

Ezúton is szeretném megköszönni a MATISZ által közzétett kiállítási listát,-  https://archiv-matisz.matisz.org/nemzetkozi-esemenynaptar-2019/ – amelyből még szándékunkban áll az idei évben „mazsolázni”.

Üdvözlettel:

Elek Gábor és Elek Szandra Tímea

Temi Higiéniai Kft.

Tags:


további cikkeiVissza az elejére ↑