EN  |  HU

Sajtóközlemények

Publikálva 2016 máj 19 | szerző: Kapcsándi Dóra

0

A MATISZ megmutatta, hogyan takarítanak a szakma legjobbjai!

A Magyar Tisztítás-technológiai Szövetség (MATISZ) társadalmi felelősségvállalási programja, a Nagy Takarítási Nap keretében május 19-én három helyszínen, a Bethesda Gyermekkórházban, a Tatai Olimpiai Központban és a Laborc Általános Iskolában takarítottak a szövetség önkéntesei.

A MATISZ számára fontos a társadalmi szerepvállalás. Ezért rendszeresen megrendezi a Szövetség a Nagy Takarítási Napot, melynek keretében a rendezvényhez csatlakozó tagok felajánlásai révén díjmentesen takarítanak olyan helyszíneken, ahol rendkívül nagy az igény a megfelelő higiéniára és tisztaságra, de az intézmények nem mindig tudják megvásárolni a legújabban fejlesztett eszközöket, technológiákat, amelyek megoldást jelenthetnek a takarítással kapcsolatos nehézségeikre.

Idén 3 helyszínen zajlottak a munkálatok május 19-én, csütörtökön. A Magyar Református Egyház által fenntartott Bethesda Gyermekkórházban többek között a földszinti váróban, a Gyermeksebészeti Osztályon, valamint a Fül-orr-gégészeti Osztályon tisztították meg az ablakokat, üvegajtókat, járólapokat, csempéket, padokat. Megszépült a bejárati lépcső is.

A Tatai Olimpiai Központban a 10 méter magas üveglift külső felületének tisztítását végezte el egy cég környezetbarát technológia, a fordított ozmózissal tisztított víz alkalmazásával, vegyszerek nélkül.

A budapesti, 3. kerületi Laborc Általános Iskolában pedig a 300 négyzetméteres aula gépi alaptisztítására került sor. Közben az iskolában tanuló diákok is megismerkedhettek a látványos gépi tisztítás eszközeivel, munkafolyamatával ezen a napon. A szakemberek a pedagógusokkal együttműködve be is vonták a jelentkezőket az egyszerűbb, veszélytelen, és szaktudást nem igénylő munkafázisokba. Az eredményt délután az érkező szülők is megcsodálták.

„A megfelelő higiénia sokszor nem a létszámemeléssel érhető el, nem több takarítóra van szükség, hanem korszerűbb tisztítási technológiák alkalmazására. A takarítás is egy szakma, aminek minden fortéját csak a takarító szakemberek értik. A mai napon három helyszínen megmutattuk, milyen megoldások léteznek egy-egy takarítással kapcsolatos nehézségre” – mondta Gömöri Andrea, a MATISZ titkárságvezetője.

„Kórházunk számára nagyon fontos a környezetvédelem, erre nagy hangsúlyt fektetünk a takarítás során is. Igyekszünk a legújabb technológiákat, eszközöket alkalmazni, és rendszeresen oktatjuk a takarító személyzetet a korszerű eszközök használatára” – tette hozzá Pap Márta, a Bethesda Gyermekkórház kórház-higiénikusa, aki nagy örömmel vette az új technológiák megismerését.

Tags: , , , , , ,


további cikkeiVélemény, hozzászólás?

Vissza az elejére ↑