EN  |  HU

Archiv

Publikálva 2013 ápr 25 | szerző: Kiss Judit

0

2013 MATISZ Cselekvési terv és Aktivitások listája

  1.  Szakmai párbeszéd megindítása abban az alapvető fontosságú kérdésben: Hogyan tudja, hogyan tudná megvédeni szolgáltatási árait a szakma, egy konkrét cég? Mik ennek az eszközei?
  2. A takarítás szakma jelentőségének a nemzetgazdaságban betöltött valós súlyával és szerepével megfelelő mértékű jelenlét biztosítása a gazdasági közélet szereplőinek gondolkodásában és a szélesebb közvéleményben.A szakma nehézségeinek, problémáinak láthatóvá tétele, és ezzel megoldásuk elősegítése.
  3. A takarítás szakma és a MATISZ presztízsének, elismertségének növelése.
  4.  Alakuljon ki reálisabb kép a Megrendelők fejében a szolgáltatás minőségről és a valós, üzletileg reális szolgáltatási árról!A MATISZ erőteljesen fel kívánja gyorsítani azt a folyamatot, hogy a Megrendelő valós, minőségi szolgáltatást igényeljen és     vásároljon.
  5. Ennek elengedhetetlen feltétele, hogy a szakma képviselői egyre inkább kommunikálják minden, számukra rendelkezésre álló csatornán, hogy a takarítási szolgáltatás esetében is vannak minőségi szegmentációk;és azt, a ma még korántsem általánosan közismert tényt, hogy egy adott létesítménynek a higiénia, a tisztaság és a takarítás szempontjából objektív és jól körülhatárolható szükségletei vannak.Fontos eredmény lenne tudatosítani a Megrendelőkben, hogy egy adott díjért, az azért a díjért optimálisan elérhető adott minőséget várhatja el!A gazdasági törvényszerűségek a mi területünkre ugyan úgy vonatkoznak, mint bármely más üzleti területre: a takarítási szolgáltatás esetében sincs olyan, hogy a legalacsonyabb áron a legmagasabb minőség biztosítható lenne!A MATISZ mindezeket figyelembe véve, egy lehetséges alternatív, informális csatorna kíván lenni, ahol a Megrendelő eljut a számára legjobb szolgáltatást kínáló cégekhez.
  6. A Taglétszám bővítése. Az érdekképviselet lehetőségének biztosítása a szakma minél szélesebb köre részére.
  7. MATISZ szakértőként legyen ott a tendereken, támogassa a takarítási cégeket a piacilag-, és üzletileg is reális vállalási árak érvényesítésében.
  8. A takarítási szakma üzleti érdekeinek eredményesebb képviselete a szűken vett szakmán túlnyúló érdekérvényesítő szövetség létrehozásának megteremtésével.
  9. Környezetbarát Takarítás Program kidolgozása szakértők bevonásával. Ez szorosan kapcsolódhat mind a piaci, mind a (zöld!) közbeszerzés feltételrendszeréhez. Lehetőséget teremtve így arra, hogy a Környezetbarát Takarítás minősítéssel rendelkező cégek előnyhöz juthassanak az elbírálásnál.

Aktivitások, Rendezvények. Akciók, Versenyek

A MATISZ 2013 év során megújítja és szakszerűbbé teszi a szakmával történő kommunikáció területét. Maivá, érdekessé és korszerűvé teszi a honlapját, ezzel is elősegítve a hatékonyabb információáramlást a szakma képviselői között.
Hatékonyabb szakmai PR-ral igyekszünk nagyobb publicitást, ismertséget és elismertséget és megbecsülést szerezni a takarítás szakma képviselői számára.

Nagy Takarítási Nap – Szakma Népszerűsítő Kampány
Szakmai érdekérvényesítő Projekt
megszervezése, marketing akcióval a megfelelő publicitás biztosítása.

Szakmai Kerekasztal beszélgetések
Havonta megrendezett találkozók szakmapolitikai kérdésekről.
A beszélgetések célja, hogy szakmai véleménycsere után közös álláspont alakuljon ki az érdekérvényesítésben meghatározó jelentőségű kérdésekben.

EUnited Cleaning 2013 évi közgyűlés
Szoros szakmai, szakmapolitikai együttműködés a nemzetközi szakmai szövetségekkel és szervezetekkel. Aktív részvétel a gépipari gyártó vállalatokat összefogó nemzetközi szervezet, az EUnited takarítógép forgalmazó szövetség, a EUnited Cleaning 2013 évi közgyűlésén, amit március 1-jén Budapesten rendez meg.

Szakmai versenyek szervezése, lebonyolítása
A Clean Europe takarító verseny a MATISZ nemzetközi programja.

Varsó (ISSA/INTERCLEAN CEE, 2013. április 24-26.),
Verona (PULIRE, 2013. május 21-23.),
Berlin (CMS, 2013. szeptember 24–27.),
Budapest (2013. november 8.)a MATISZ konferenciáján tartja a döntőt.
Gyorsasági, és minőség versenyek, kétfős csapatok.

Immár hagyománnyá váló szakmai Konferenciánk, a szakma évente megrendezésre kerülő nagy rendezvénye, amelyre a tavalyihoz hasonlóan külföldi előadókat és résztvevőket is várunk. Tervezett téma: Környezetbarát Takarítási Program.

Matisz Konferencia – 2013. november 8.


további cikkeiVissza az elejére ↑