EN  |  HU

Korábbi rendezvényeink

Publikálva 2015 jún 11 | szerző: Kiss Judit

0

11 kg kosz, 1100 euró, szakmai nap, Biatorbágyon

Érdekes és sikeres szakmai napot tartott a Kärcher Hungária Kft. a MATISZ –szal karöltve június 10-én. A 2013 – évi népszerű kezdeményezést követve idén is egybegyűltek a szakmai újdonságok iránt érdeklődő kollégák.

A szakmai napot ma is Clean Europe tisztítás – technológiai verseny indította, melyet előadások, bemutatók követtek. A résztvevők megismerkedtek egy kis híján majd évszázados világcég sikertörténetével és azokkal a gépekkel, eszközökkel és tisztítószerekkel, melyek e sikertörténet zálogai és kulcsszereplői.

Egy ISSA tanulmányból idézte Juhász Tamás a Kärcher ügyvezetője a következő adatokat. A felmérések szerint a szennyeződések 94% -a a látogatók lábáról, cipőiről kerül be az épületekbe, belső terekbe, intézményekbe és irodaházakba. Húsz munkanap alatt mondjuk 1000 ember tizenegy kilogramm szennyeződést visz be egy épületbe. És európai átlagokat nézve egy kilogramm szennyeződés eltávolítása megközelítőleg ezer euró költségbe kerül. Mi következik mindebből? – kérdezhetné kíváncsian egy szakmán kívüli, jóravaló civil.

A seprőgépek, mind a kültéri, mind a beltéri seprőgépek intenzívebb használatának szükségessége. A szennyeződések épületekbe való bejutásának megelőzése, intenzívebb prevenció szükségessége következik ezekből az adatokból. Számos ehhez hasonló, és ettől eltérő, fontos információ birtokába juthattak a rendezvényre ellátogatók.

Tudomást szerezhettek például az iCapsol rendszerről is, amelyik egy olyan újszerű, korszerű szőnyegtisztítási technológia, mely húsz perc elteltével már lehetővé is teszi a szőnyeg újbóli, rendeltetésszerű használatát, mivel ennyi idő szükséges csupán a megtisztított, nedves szőnyeg megszáradásához. Mindezt ráadásul a korábbinál kevesebb víz és tisztítószer felhasználása mellett éri el.

Számtalan példát tudnék még sorolni, mi minden újdonság könnyíti meg a felhasználók és a takarító szakemberek életét, de nem teszem. A sor ugyanis talán végtelenül hosszúra nyúlna. Kilencszáz fejlesztési szakember dolgozik azon a Kärcher anyacégnél, hogy egy egyszerű szakmai beszámoló kereteit szétfeszítse a technikai újítások, szabadalmak nagy mennyisége.

De fontos információkról senki MATISZ tag nem fog lemaradni! Volt is szakmai nap, lesz még máskor is!

Gyertek el, beszélgessetek egymással, beszélgessetek személyesen a lehetséges partnerekkel, beszállítókkal és egymással. Minden szakma csak ezen az úton-módon tud megerősödni és érdekeit érvényesíteni. Figyeljétek meg, a takarítás sem lesz ez alól kivétel.

IMG_2910_k 8_IMG_2909_k

IMG_2906_k 7_IMG_2905_k


további cikkeiVissza az elejére ↑