EN  |  HU

Korábbi rendezvényeink

Publikálva 2015 nov 08 | szerző: Kiss Judit

0

Ébressz kételyt a Megrendelőben!

Hogyan tudunk a megrendelő fejében kételyeket ébreszteni az olcsó vállalási díjjal kapcsolatban? – erre a kérdésre is választ kerestünk a 2015 –ös tisztítás-technológiai konferencián. A válaszokat három csoportba lehet rendezni.

Nyílt, átlátható (transzparens) működés

A Megrendelő lássa a saját két szemével az adott munka árképzését, kalkulációját, szükséges költség elemeit. Ennek eszköze lehet az un. Open book, a nyitott árképzés, a normák és költségek bemutatása és a különböző szolgáltatás szintekből származó megrendelői – felhasználói kockázatok bemutatása. Nagyon közel áll ehhez a második javaslat:

A szakmaiság megerősítése,
a Megrendelő által is hitelesnek érzékelt tisztítás – technológiai szakértelem

Megmérni, visszamérni, ami az elvégzett szolgáltatásból megmérhető és megkérdőjelezhetetlen, valós tényeket mutatni be a Megrendelőnek. Ezen a módon is megpróbálni emelni, erősíteni a vevői elégedettséget és a bizalom szintjét. A rendszeres, gyakoribb területi bejárás a szolgáltató képviselőjétől, a minőség ellenőrzés gyakorisága és komolyan vétele tovább erősítheti az előbb említetteket.

A fentieken túl, felmerült egy konfrontatívabb, bele-állósabb javaslat is.

Árszabályozás

Egy központilag szabályozott (egyelőre még nem tisztázott, melyik ez a központ) vállalási árszint meghatározásának lehetősége és az ettől való eltérés negatív következményeinek érvényesítése a Megrendelővel szemben is.

Továbbra is felmerül az igény, gondolat, hogy a MATISZ vegyen részt ebben a piaci árszabályozási rendszer kidolgozásában és bevezetésében, érvényesítésében.

Három markáns megközelítés, lehet belőlük választani. Lehet tiszta vagy vegyes rendszert alkotni belőlük, tovább lehet gondolni őket és meg lehet próbálni egyik-másiknak érvényt szerezni.

Gondolkodási erő, tettrekészség, invenció és szándék a megoldásra tagadhatatlanul kell a megvalósításukhoz.


további cikkeiVissza az elejére ↑